Traducere comunicat Doina Federovici

Nici nu a picat bine Guvernul si senatoarea Doina Federovici s-a si repezit pe facebook sa scrie un comunicat. Elucubrant si care denota ca lidera PSD Botosani nu a inteles nimic din ce sa intampla. Ea ia politica la nivel personal si partidul din care face parte reprezinta pentru Doina tot. Il redam integral in materialul de mai jos, dar tradus, astfel incat sa il inteleaga toata lumea.

­čôî┬áMo╚Ťiunea austerit─â╚Ťii va r─âm├óne ├«n calendare ca joia neagr─â pentru economia ╚Öi democra╚Ťia rom├óneasc─â. Joia neagr─â pentru bun─âstarea rom├ónilor.

Motiunea de cenzura este prevazuta de Constitutie. In momentul in care trece, Guvernul cade si partidul de la putere nu mai reprezinta practic romanii. Competentele de a vorbi despre economie ale Doinei Federovici sunt indoielnice, dovada si faptele sale in cariera de politician. In acest sens se poate considera o zi neagra a politicii locala ziua cand Doina s-a decis sa faca politica. Economie nu insemna sa iti angajezi rudele si prietenii pe tot soiul de functii bine platite.

­čôî┬áPSD a pierdut acum o b─ât─âlie politic─â, dar nu PSD-ul este marele ├«nvins. Cei care vor pierde cel mai mult sunt cet─â╚Ťenii Rom├óniei. ├Äncep├ónd de azi, intr─âm ├«ntr-o nou─â epoc─â ├«ntunecat─â a AUSTERIT─é╚ÜII.

PSD a pierdut o batalie politica si PSD e invins. PSD pleaca de la guvernare. PSD a dezamagit propunand un program si odata ajuns la putere a eliberat din puscarii toti violatorii si a pus Romania pe chituci din punct de vedere economic. Cetatenii Romaniei au castigat pentru ca in acest fel li s-a respectat votul de la europarlamentare. Si da, cand Doina nu mai poate manui banul asa cum vrea ea si rudele ei, e austeritate. La ea in casa.

­čôî┬á├Ändemn─âm boto╚Ö─ânenii s─â studieze atent lista ru╚Öinii, lista celor care au spus azi: DA, vrem salarii ╚Öi pensii t─âiate, DA, vrem peste 400.000 de concedia╚Ťi din sistemul public, DA, vrem s─â pedepsim mediul de afaceri ╚Öi s─â stop─âm programele pentru tineri antreprenori, DA ├«mpotriva investi╚Ťiilor.

Da, botosanenii pot studia lista rusinii. Il vor gasi acolo pe Budai un ministru total incompetent care se incurca in explicatii elucubrante si vorbeste de pe garduri. Pe Lupascu, un deputat greieras transformat in sageata de mai marii partidului. Pe toate „gulerele albe” care nu au construit in 3 ani cu o majoritate comfortabila nimic in Botosani. Dar nimic. Toti banii s-au dus la ciracii lor, la primariile PSD-iste unde s-au risipit in cheltuieli inutile. Botosani-Tg Frumos ramane doar un vis.

­čôî┬áHaosul ├«n care Klaus Iohannis a aruncat azi ╚Ťara, l─âs├ónd-o f─âr─â viziune ╚Öi program de guvernare, f─âr─â guvern stabil, f─âr─â buget rectificat, ├«n prag de iarn─â ╚Öi ├«n pline alegeri preziden╚Ťiale va avea efecte devastatoare pentru economie ╚Öi pentru imaginea Rom├óniei ├«n plan extern. Odat─â cu plecarea PSD de la guvernare urmeaz─â o perioad─â de profund─â instabilitate, de scandal ├«ntre exponen╚Ťii coali╚Ťiei de conjunctur─â,: nu exist─â un prim-ministru agreat unanim, nu exist─â un minim interes comun, nu exist─â o minim─â viziune pentru viitorul Rom├ónia.

Haosul despre care vorbeste Doinita a fost creat de PSD prin cei 80 de ministri si 3 prim ministri pe care i-a schimbat in 3 ani. Prin faptul ca eminenta cenusie Liviu Dragnea a intrat la puscarie. Prin faptul ca in 3 ani in loc sa guverneze, au stat aplecati numai pe legile justitiei incercand sa scape de dosare penale. In tot acest timp inflatia a ajuns azi la 10%, salariile si pensiile in cifre reale au scazut, iar rudele guvernantilor s-au imbogatit. Romanii au arata in mai la alegeri ca nu mai vor PSD si ieri si-au luat tara inapoi.

­čôî┬áUra partidelor de opozi╚Ťie fa╚Ť─â de PSD nu poate ╚Ťine loc de bun─â guvernare! Rom├ónii vor sim╚Ťi, din nefericire, la modul cel mai direct, efectele haosului ╚Öi ale nepriceperii acestei ÔÇ×MONSTRUASE COALI╚ÜIIÔÇŁ. Se va repeta episodul guvern─ârii Zero, a lui Ciolos sau, mai r─âu, episodul guvern─ârii PDL. Oamenii sunt aceia╚Öi. Mentalitatea celor care vin este acea╚Öi: t─âieri, concedieri, cre╚Öteri de taxe. Asta urmeaz─â.

Previziunile Doinitei nu cred ca intereseaza pe nimeni. A mai previzionat si a demonstrat ca nu le are cu ghicitul. A previzionat spitale regionale, drum expres pana la Tg Frumos, drum strategic in Botosani si multe multe altele. Nu i-a iesit nimic. Cat despre ura fata de PSD, aceasta expresie demonstreaza cat de personala e problema la Doina si cat de mult o afecteaza. Ura este urata, oamenii slabi fac asta. Era mult mai nimerita expresia „dispretul fata de PSD”, pentru ca asta a demonstat politica din ultimile luni: ca romanii dispretuiesc PSD, un partid care isi bate joc de ei.

­čôî┬áPSD va continua s─â lupte pentru fiecare rom├ón.

……care este membru de partid si are si rude tot in partid.

de |2019-10-11T06:28:09+03:0011 octombrie 2019|Editorial, TOP NEWS, Uncategorized|

One Comment

1. Costica 11 octombrie 2019 at 09:07 - Reply

PSD are angajati multe rude si prieteni in institutiile de stat.Unul dintre ei este Pomparau Alexandru care este director la Somax Tv si in acelasi timp este angajat si vames la vama Stanca