Unii protesteaza altii dorm

Ordonanţa privind modificarea Codurilor Penale a fost adoptata si a fost publicata azi la 1.25 AM , in Monitorul Oficial.

Zeci de mii de oameni au iesit, aseara, in strada nemultumiti de decizia Executivului care a adoptat o ordonanţă de urgenta pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală. Peste 20.000 de demonstranti din Bucuresti, au protestat aseara impotriva Guvernului, indignati din cauza adoptarii OUGLa Cluj – Napoca 10.000 de oameni au iesit în strada pentru a protesta fata de decizia Guvernului de a adopta ordonanta de urgența prin care Codul penal a fost schimbat. La Sibiu peste 5.000 de oameni au protestat pana noaptea tarziu. Aproape 2.500 de localnici au protestat şi la Timișoara, impotriva gratierii colective și a modificarii Codului Penal. Alti 3.000 de oameni au iesit in strada si la Brasov in ciuda orei tarzii la care Guvernul a anuntat ca a modificat Codul Penal. Iar in Oradea sute de oameni au iesit in strada pentru a scanda impotriva ordonantei privind modificarea Codurilor Penale. La fel si la Iasi, Baia Mare, Timisoara, Constanta si alte orase mari ale tarii, oamenii au iesit in strada pentru a-si manifesta nemultumirile.

Si la Botosani au ieşit in strada un numar „impresionant” de persoane. Cei nemultumiti de adoptarea Ordonantei privind modificarea Codurilor Penale , au fost in jur de 12 – 15  persoane. Doar atat…15  oameni care s-au strans in parcarea din fata Primariei. A fost un protest linistit, nu s-a scandat nimic, nu au tulburat deloc linistea publica. Au stat de vorba vreo doua ore dupa care a plecat fiecare la casa lui. Ceilalti locuitori ai orasului nostru, multumiti de ceea ce se intampla in tara noastra erau probabil acasa. Unii privind nepasatori  protestele din tara, la televizor. Iar altii cu siguranta, dormeau de mult cu gandul ca de dimineata se trezesc sa meraga la scoala sau la serviciu. La acelasi loc de munca cu aceleasi salarii mizere pe care Guvernul le-a majorat de astazi dar nu cu mult. Deci sunt fericiti in acest mod, de ce sa iasa in strada? Doar isi pot scrie nemultumirile , in comentarii pe facebook. Nu e mai comod asa?

de |2017-02-01T12:25:21+00:001 februarie 2017|Editorial|

Leave A Comment