La multi ani! Si voua, dar si mie. Toti suntem Tele`M!

Asaaaaaa. Deci la multi ani! E primul text pe care il scriu in acest an si simt nevoia sa va spun asta tuturor celor care ma cititi, fie aici, fie pe botosaninecenzurat.ro, fie uneori prin Monitorul, sau celor care se uita la emisiunile mele la Tele`M. Am zis ca o sa continuam impreuna, asa o sa facem fara nici un rabat de la informatie. Ceea ce e de spus, trebuie spus. Stirile, emisiunile, editorialele, comentariile pe care le fac, le fac doar pentru voi. Si pentru mine pentru ca uneori reprezinta o forma de descarcare din cauza ca uneori chiar nu suport nedreptatea. Pentru ca in primul rand sunt si eu un om care nu traieste cu aer, care vrea mai multi bani, mai mult confort, mai multa liniste. La fel ca si voi practic.

Acum despre Tele`M. 

E-al nostru si in aceeasi masura al vostru. Face Duminica 10 de ani de cand functioneaza. Si spre dezamagirea haterilor, nu, nu se va inchide. Va emite macar inca pe atat. Asta desi nu are in spate nici un partid politic, nici un oneros inavutit din banul public. Tele`M nu are in spate nici o firma de constructii abonata la lucrari cu statul. Nu reprezentam nici un mijloc de presiune pentru cineva care vrea sa obtina ceva. Tele`M e doar televiziunea oamenilor misto din Botosani care vor sa spuna ceva si chiar au ceva de spus. Nu degeaba sloganul este „informatia destepta”. Aici are acces oricine si istoria demonstreaza acest lucru. E bine ca suparam. Asta insemna ca facem presa. Altfel am fi agentie de PR.

Este adevarat ca e greu. E greu sa faci rost de bani sa platesti salarii, taxe la stat (care sunt la zi haterilor), e greu sa mai ai bani de investitii. Dar, s-au facut toate si nu s-au facut asa de-aiurea, s-au facut pentru ca vrem sa va informam in continuare, pentru ca vrem sa functionam mult timp de-acum inainte. E greu pe publicitate, ca nu se vinde. E greu sa superi in fiecare zi oameni puternici pentru ca oamenii puternici folosesc arma prostului. Adica razbunarea. Si cum se razbuna ei? Taie bugete, fac vorbe pe la colturi, influenteaza decizii. Cu toate acestea le-am tras-o ori de cate ori am avut prilejul. Si o vom face in continuare.

Am luat tineri fara niciun fel de experienta si i-am facut jurnalisti. Unii au reusit in presa, altii si-au atins nivelul maxim de competenta. La fel cum am fost luat si eu de strada de oameni speciali care m-au invatat meserie: Catalin Moraru, George Lazar, cei din reteaua Monitorul, prin 1996. Si le multumesc si lor acum pentru ca m-au scolit si m-au invatat cum  sa-i invat si pe altii. Si Tele`M le multumeste. Colaboram si acum si colaboram bine. Nu o sa insir aici multimea de reporteri, realizatori, prezentatori sau tehnicieni cu are am lucrat in timp. Au fost multi, foarte multi. Aproape toti jurnalistii din Botosani au lucrat pe aici. Si lor le multumesc pentru si ei au construit Tele`M-ul. Chiar si haterilor care au lucrat pe aici le multumesc. M-au invatat sa fiu mai atent. Si sa le fie de bine.

Si echipa noastra e faina. Si lor le sunt cel mai dator. In primul rand pentru ca au incredere in mine, pentru ca le place ceea ce fac. Isi fac meseria de jurnalist asa cum trebuie sa se intample peste tot. Aici nu exista preferat sau nepreferat, nu exista protejati sau dusmani. Exista stiri si informatii despre toate cele asa cum se intampla. E drept ca adevarul supara, dar asa s-au invatat cei de aici. Sa supere spunand adevarul si de fapt acest lucru le aduce o linistie de care altii nu au parte. Nu au un patron nebun care le face sumarul si care spune pe cine sau cu sa „futa”. Nu au un patron care ii verifica la agende si daca n-au scris cinci pagini pe zi insemna ca n-au muncit. Aici nu e cu timp, cu 8 ore cu contorizari. E o televiziune intre prieteni care fac presa de placere si punct. Aici unicele unitati de masura sunt veridicitatea si acuratetea informatiei. De aceea am rezistat 10 ani fara nici o sincopa. Pentru ca suntem buni.

 Sigur, o mai dam si noi uneori de gard, toti gresesc. Dar nu e un capat de tara. Trecem peste si mergem mai departe. Insa tot timpul ne-am recunoscut greselile. Pentru ca frumusetea meseriei de jurnalist nu e completa fara greseala.

Cam asta e cu Tele`M. Pe scurt, oricat s-ar vorbi, noi tot ne vom tine de cuvant. Acela ca vom continua asa cum am pornit acum 10 ani. Impreuna.

de |2017-01-13T14:20:12+00:0013 ianuarie 2017|Uncategorized|

One Comment

  1. Amelie 16 ianuarie 2017 at 08:54 - Reply

    Oooooo. LA MULTI ANI, TELE M! Macar cateva decenii de-acum incolo… Si, tot apolitici. Cum sta bine oricarei televiziuni cu prestanta si care se respecta. Sper sa reintroduceti in grila programul matinal. Cu reportaje, cu reteta zilei, cu sfatul de 5 minute al medicului…Apoi putem vedea cam cum stau botosanenii la capitolul cultura generala (Ca la „Vax populi”)…Despre ce se intampla in orasul nostru, dar si in judet, la cald. Ar prinde bine la cafeluta si la micul dejun. Dar pentru unii…”Iaca, iar a venit Tele Emu’ si ne da la televizor”. Hai, sus paharul si sa ne traiti!

Leave A Comment