Invins, Portariuc face un mare pas in spate: a renuntat la candidatura pentru Parlament

Partidul nu-l mai vrea iar lupta lui Portariuc de a se impune totusi in prima linie a social democratilor a esuat. Astazi, fostul primar si-a anuntat retragerea de pe lista candidatilor la alegerile parlamentare. Dezamagit de atitudinea colegilor care l-au pus la colt dupa esecul alegerilor locale, Portariuc a decis sa faca un pas in spate. Isi acuza colegii social democrati ca l-au nedreptatit. Constient ca locul sase pe lista la parlamentare este neeligibil, a ales sa renunte.

Astazi, mi-am depus declaratia de renuntare la candidatura, pentru alegerile parlamentare. Am crezut si am sperat ca in final se va face o analiza serioasa si corecta a candidaturilor la nivel central, dar m-am inselat. Nu conteaza activitatea profesionala sau politica, cu atat mai putin continutul Cv-ului. Nu conteaza nici macar faptul ca te afli inca pe pozitii fruntase in sondaje, in preferintele electoratului si te bucuri de increderea acestuia.  Votul pe lista nu mai tine cont de acest lucru, candidatii se aleg precum se alege presedintele de partid, intreband membrii, nu electoratul. Consider din acest motiv, votul pe liste un pas mare facut inapoi fata de votul uninominal.A te baza doar pe votul delegatilor din judet care detin 80% din voturi si care trebuie sa evalueze activitatea ta desfasurata in ultimii 4 ani in municipiu, nu mi se pare corect dar daca asa considera conducerea de astazi este alegerea pe care si-o asuma. ” a scris Ovidiu Portariuc pe pagina sa de Facebook

A precizat in postarea sa de pe pagina de socializare ca organizatia municipala PSD nu mai are niciun cuvant de spus in cadrul organizatiei judetene .
4 ani am jucat dupa o regula, cea a colegiilor electorale, iar pe ultima suta de metri regula a fost schimbata scotand practic municipiul din joc. Nu stiu daca e colegial, fairplay si sincer va spun ca nu ma mai regasesc reprezentat de actuala echipa de conducere.
Multumesc tuturor reprezentantilor partidelor care mi-au facut oferte in ultimele zile pentru o candidatura, ma onoreaza, dar asa cum am spus nu ma lupt pentru o pozitie ci pentru niste principii in care cred si care sper ca mai devreme sau mai tarziu vor trebui sa apara si in politica romaneasca.”a scris Portariuc

Fostul edil sef al municipiului a anuntat ca va ramane un simplu membru de partid si se va intoarce in mediul privat.

 

de |2016-10-26T14:53:56+02:0026 octombrie 2016|Politica|

Leave A Comment