Doua persoane au fost retinute de procurori, in urma perchezitiilor desfasurate pentru destructurarea unei retele de contrabandisti

Detalii noi in urma perchezitiilor desfasurate, joi, la nivelul judetului Botosani. Procurorii DIICOT au dispus retinerea a doua persoane banuite de activitati ilegale cu tigari. Acestea urmeaza sa ajunga in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva. Alte noua persoane aduse la audieri au fost puse sub control judiciar. Perchezitiile au avut loc la locuintele unor persoane suspecte a fi organizate intr-un grup infractional care avea ca principala preocupare colectarea si distribuirea pe raza judetului Botosani si Suceava a tigarilor de contrabanda provenite din Republica Moldova.

lacramioara-holca-diicot-vlcsnap-00004

„In aceasta cauza penala sunt cercetate un numar de 16 persoane care au constituit o grupare infractionala organizata specializata in contrabanda cu tigari de provenienta Republica Moldova.A fost luata masura retinerii pentru doua persoane, iar fata de noua persoane a fost luata masura controlului judiciar.Acestia preluau tigari de la cetateni moldoveni deocamdata ramasi neindetificati, pe care le transportau si le depozitau indiverse locatii de pe raza judetelor Botosani si Suceava si le introduceau pe piata neagra pentru comercializare”, a declarat Lacramioara Holca, procuror DIICOT Botosani.
Perchezitii s-au facut in 23 de locatii de pe raza judetelor Botosani si Suceava.Exista informatii ca in timpul descinderilor s-a gasit la locuintele suspectilor aproximativ 10.000 de euro plus 200.000 de lei.S-au ridicat undeva la 500 de pachete de tigari, telefoane mobile si alte probe importante in derularea anchetei.

de |2016-10-24T12:20:10+00:0021 octombrie 2016|Local|

Leave A Comment