Dupa criza de anestezice, spitalul din Botosani se confrunta cu o lipsa acuta de medicamente

Timp de doua saptamani, la Spitalul din Botosani, operatiile au fost reprogramate din cauza crizei de anestezice.Medicii au putut opera doar cazurile urgente. De 12 ore, unitatea medicala a primit 200 de doze de anestezic, astfel incat interventiile vor fi reluate. Stocul ajunge pentru aproximativ o luna de zile.

„In ultimele doa saptamani la nivelul Spitalului Judetean au lipsit anestezicele generale. In aceasta perioada nu s-au operat pacientii care nu reprezentau o urgenta. Au fost pastrate anestezice numai pentru urgentele medicale. Anestezicele au ajuns ieri in farmacia spitalului, iar de astazi se poate opera in regim normal”, a spus Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Criza de anestezice a scos la iveala si o alta realitate din spital. Anumite medicamente nu se gasesc in farmacia unitatii drept pentru care pacientii sunt nevoiti sa le cumpere.
Sefii judetului au cerut reprezentantilor spitalului sa ia masuri urgente in aceasta privinta.

„Cred ca nu este in regula sa se intample astfel de lucruri. Daca managerul, cei care participa la actul medical sunt un pic mai atenti si mai prevazatori cred ca putem preintampina astfel de situatii”, a declarat  Costica Macaleti, presedinte Consiliul Judetean Botosani.

In mod normal si corect niciun pacient asigurat nu trebuie sa scoata bani din buzunar pentru a-si cumpara medicamente pe perioada spitalizarii. Dar cum bugetul este insuficient, si peste 80 la suta se duce pe salariile angajatilor, este imposibil ca stocul de medicamente sa fie suficient. Si atunci ne intrebam la ce mai cotizam luna de luna la fondul de sanatate, daca atunci cand avem nevoie de servicii medicale trebuie sa scoatem bani din buzunare pentru tratament. 

de |2016-08-02T12:12:06+02:0020 iulie 2016|Local, Social|

Leave A Comment