Tragic! Elicopterul SMURD care prelua bolnavi si din Botosani s-a prabusit in Republica Moldova

Un elicopter SMURD, care efectua misiuni si la Botosani si in care se aflau patru persoane s-a prabusit, in aceasta  dupa-amiaza in localitatea Haragas din Cantemir, Republica Moldova. Toti cei patru pasageri,  doi piloti, un medic si un asistent si-au pierdut viata in urma accidentului aviatic. 

Elicopterul zbura spre Cahul sa preia un pacient pentru a-l transporta la un spital din Chisinau. La ora 14.13, aparatul de zbor a disparut de pe radar.

„La ora 14.13 a fost înregistrat apelul la Serviciul pentru Situații Excepționale cu informația că un elicopter SMURD s-a prăbușit în apropiere de localitatea Haragâș, raionul Cantemir. La fața locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri. Elicopterul s-a prăbușit la o distanță de 100 de metri  de o pădure din Haragâș. Putem confirma că o persoană este decedată. E vorba de o persoană din echipajul elicopterului. Deocamdată nu avem identitatea acestuia. Elicopterul se întorcea de la Chișinău, a avut ultima misiunea cu o oră în urmă. Urma să preia un alt pacient de la Cahul. Probabil că accidentul s-a întâmplat  în zbor”, a spus Liliana Pușcașu, ofițer de presă DSE Moldova.
In aceasta dimineata, elicopterul SMURD care s-a prabusit la Cantemir a fost solicitat de catre medicii din Vulcanesti, pentru a transporta aerian si monitorizat un pacient, internat in spitalul rational, relateaza ProTV Chisinau. O femeie de 85 de ani, care sufera de bronhopneumonie, insuficienta respiratorie si renala acuta. Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizata medical de catre paramedicii si medicii SMURD Iasi.
La ora 12:10 minute elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chisinau, femeia fiind preluata de catre o  ambulanta 903 si transportata la Spitalul de Urgenta. Aceasta a fost a 19 operatiune aeriana SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.

media_146487088129511000

media_146487072103950000

 

de |2016-06-02T16:04:07+02:002 iunie 2016|National|

Leave A Comment