Pilotul mort in accidentul aviatic din Republica Moldova era originar din Botosani

Printre cei patru membri ai echipajului din elicopterul SMURD care s-a prabusit in aceasta dupa-amiaza in Republica Moldova se afla si un botosanean. Este vorba de pilotul Doru Gavril care este originar din Botosani. 

Acesta s-a nascut pe 11 martie 1963, la Viisoara, in judetul Botosani si era comandantul Unitatii Speciale de Aviatie Iasi, functie pe care o ocupa din vara anului 2011.
Dupa spusele celor din Ministerul Afacerilor Interne, pilotul avea o experienta vasta, avand peste 4.100 de ore de zbor.

Elicopterul care efectua misiuni si la Botosani si in care se aflau patru persoane s-a prabusit, in aceasta dupa-amiaza in localitatea Haragas din Cantemir, Republica Moldova.Toti cei patru pasageri, un pilot, un copilot, un medic si un asistent si-au pierdut viata in urma accidentului aviatic.
Elicopterul zbura spre Cahul sa preia un pacient pentru a-l transporta la un spital din Chisinau, dupa ce efectuase un alt zbor in aceasta dimineata. La ora 14.13, aparatul de zbor a disparut de pe radar.

de |2016-06-02T16:49:23+02:002 iunie 2016|Local, National|

Leave A Comment