PRIMIM PE ADRESA REDACTIEI: Scrisoarea alegătorului dezamăgit

Dragă Ovi,
Am făcut greșeala să te votez cu patru ani în urmă. Cer iertare botoșănenilor, dar ura față de Băsescu și PDL era atunci atât de mare încât nu am stat prea mult pe gânduri. Ceva mai târziu am realizat că orice candidat pe care scria USL ar fi ieșit victorios la acele alegeri. Că nu toți candidații USL chiar erau capabili să fie lideri. Am spus lideri, nu șefi, Ovi.
Acum patru ani ai căștigat tu, „neamțule”, tu și cu Țurcanu. Despre al doilea nu mai spun nimic că a spus destule DNA-ul. Dar nu pot să nu îmi amintesc de fotografiile acelea pe care le-ai făcut împreună cu viitorul prim cârmaci al județului, la Tulcea, la un biliard. Erați prieteni, așa ați hotărât. Și așa a consemnat presa vremii. Și așa a rămas în memoria colectivă: Ovi plus Țurcanu egal prietenie spre binele poporului. Și binele poporului trebuia să însemne locuințe. Așa grăit-a neamțul și noi l-am crezut. Că, deh, e neamț. Și mai trebuia să însemne salvarea posesorilor de centrale de apartament de birul absurd al caloricilor lui Flutur. Aici a fost de-a dreptul spectaculos: peste 10.000 de oameni plimbați pe la judecătorie. Nemțește. Peste 10.000 de procese absurde. Iar executările au fost și ele nemțești.
În timpul acesta, tu, Ovi, dădeai startul lucrărilor de asfaltare pe Primăverii. Stradă care arată ca după un raid aerian al nemților. Dar, de această dată, al nemților din primărie. Că, deh, neamțul are și el nemții lui. Și nemțoaicele lui.
Apropos de nemțoaice… I-ai întrebat, Ovi, pe profesori, cât de mulțumiți sunt de “nemțoaica” de la ISJ? Iți vând un pont: majoritatea zdrobitoare a angajaților din învățământ sunt de acord că sinistrul mandat al Adei Macovei este un vis frumos pe lângă coșmarul actual. Și, dacă mergem mai departe pe linia educației, îți spun, dragă Ovi, că, până să vii tu, am avut în Botoșani un teatru. Acum avem o ruină. Dar nu-i nimic, vom merge cu trenul de mare viteză la Suceava să vedem acolo spectacole. Nu-i așa, “neamțule”?

Dragă Ovi,
Nu te mai votez. Mai mult, sper sincer în înlăturarea ta (democratică) de la primărie și în instalarea unui om căruia chiar îi pasă de acest oraș. Eu cred că a venit timpul să îți pregătești bagajul. Auf Wiedersehen, Ovi. Sau nu pricepi germana?…

de |2016-06-05T11:32:45+00:0019 mai 2016|Editorial, Vox Botosani|

One Comment

  1. ALY 19 mai 2016 at 20:58 - Reply

    FARA CUVINTE !

Leave A Comment