Anchetă DIICOT la FRF: un milion de dolari din finanţarea FIFA ar fi dispărut

Un nou dosar privind ilegalităţi în fotbal. Este vorba despre felul în care au fost gestionați banii FRF.
La această oră au loc mai multe audieri la sediul DIICOT, în faţa procurorilor fiind persoane din conducerea Federației, informează Digi24.

În acest dosar sunt suspiciuni privind dispariția unui milion de dolari pe care Federația Română de Fotbal l-a primit de la FIFA în 2010-2012. Anchetatorii au deschis investigație pentru spălare de bani și delapidare.

„Perioada 2010-2012 a fost momentul la care s-ar fi constituit un grup infracţional organizat prin care s-a urmărit însuşirea sumei de peste un milion de dolari provenită din finanţarea FRF de către FIFA. Banii ar fi fost supuşi unui proces de reciclare fiind transferaţi succesiv prin conturile ,ai multor persoane juridice şi fizice”, au precizat surse judiciare.

Patriţiu Abrudan, fostul vicepreședintele al Comisiei Centrale a Arbitrilor, este audiat la această oră la sediul DIICOT. El a fost chemat la audieri în calitate de martor în acest dosar.

Si Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani, este audiat la această oră de procurorii DIICOT.

Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, s-a prezentat şi el marţi la sediul DIICOT, unde a fost citat în calitate de martor într-un dosar legat de deturnarea unor bani primiţi de FRF de la FIFA.

de |2016-02-23T14:01:20+02:0023 februarie 2016|National|

Leave A Comment