Cine-l știe pe Stelică de la PNL?!


Nu-l știți pe Stelică de la PNL ?! Cum care?! Liberalul care-i consilier local, cel care se vrea viceprimar, om mare, cu influență, știți voi… Ok, staţi liniştiţi. N-ați pierdut absolut nimic. Pentru cei care nu-l știu, Stelică face parte din specia rataților pe care politica i-a făcut oameni. Adică pe înțelesul tuturor, partidul i-a dat de toate : diplomă de studii, loc eligibil pe listă, funcție în partid și un serviciu bunicel. Așadar Stelică al nostru se poate prinde în horă cu Florin Țurcanu, Verginel Gireadă sau Chinezu de la PSD ( ca să fim obiectivi și nu dăm doar de la liberali). Astăzi am dat peste CV-ul lui Stelică și după ce l-am citit era cât pe ce mă prăpădesc de râs.

LEVEL 1

Pe vremea împușcatului, când scara valorilor era puţin diferită față de acum, Selică lucra la fabrica de șuruburi, ca ajutor de maistru. Era maximum pentru el. La câtă carte știa, în prag de pensie putea ajunge cel mult maistru. L-a salvat sindicatul. S-a învârtit cinstindu-și din când în când cu un rachiu colegii și într-o bună zi clasa muncitoare l-a propus şi uns lider de sindicat. A fost un lider de sindicat prost, evident. Foștii lui colegi regretă și acum propunerea făcută atunci. Îl bănuiesc că juca la două capete. În loc să-și facă treaba de sindicalist, să apere drepturile muncitorilor, Stelică pupa în cur conducerea de la șuruburi care se ocupa în linişte de devalizarea intreprinderii. Din cauza slugărniciei lui, fără sprijinul sindicatului sute de muncitori au fost concediați. Cum era de așteptat, încet și sigur sindicatul a rămas fără membri, iar liderul Stelică fără obiectul muncii.

LEVEL 2

Și uite așa Stelică a fost nevoit să se facă din ajutor de maistru și lider de sindicat la șuruburi, patron de firmă. Mai exact și-a deschis în centrul vechi o dugheană cu haine nasoale unde nici dracu nu intră. A trecut în cartea de muncă că-i administrator de Intreprindere Individuală și-a luat Audi second, costum de catifea raiată și bască de stofă neagră. Şi ca să aibă succes deplin în afaceri s-a apucat și de politică. S-a băgat la liberali, că era loc în echipă cu Țurcanu și Gireadă. Apogeul în afaceri l-a atins când și-a extins business-ul: a mai deschis un chioșc în bazar.

LEVEL 3

Cum dugheana din Centrul vechi și chioșcul din bazar îi produceau doar bani de țigări, Stelică trebuia să facă ceva mai bun din care să trăiască. Cu experința dobândită la sindicatul de la șuruburi s-a dat repejor la pupat mâna împăratului de la PNL . Este clar că i-a mers din plin, că politica i-a adus mai multe satisfacții decât afacerile cu bulendre. În PNL a fost repede remarcat de Verginel Gireadă care uimit că Stelică știe mai multe cuvinte ca el l-a numit fără ezitare șef de campanie la alegerile parlamentare. Așa a ajuns ajutorul de maistru de la șuruburi să fie șef de campanie electorală al tractoristului Verginel Gireadă. Cum în 2012 nu conta cine candidează ci mai degrabă de partea cui este, Stelică s-a dat dept un fel de VOT MACHINE motivând că-i meritul lui că Gireadă a scos un scor de aproape 67%, în condițiile în care avea şi o condamnare penală.

LEVEL 4

După faptă Stelică a cerut de la partid și o răsplată pe măsură. A dorit un post de director, la o deconcentrată, la oricare ar fi fost ea, doar director să fie. Toată lumea a fost deacord considerând că merită pe deplin job-ul, însă problema era că pe diploma de studii a lui Stelică scria negru pe alb: LĂCĂTUȘ MECANIC. Nici măcar maistru. Așa că provizoriu VOT MACHINE a primit un post de inspector pe sănătate și securitate în muncă la DGASPC, adică, pentru profani, la Protecția Copilului. Dar surprinzător soluția pentru postul de șef a venit de la Spiru Haret (ca să ne înţelegem: nu e vorba de reformatorul învăţământului românesc). Renumita și prestigioasa universitate Spiru, la care au studiat mai toți analfabeții din politica românească, i-a scris și lui Stelică Pleșca o frumoasă diplomă. Stelică s-a trezit peste noapte că-i licențiat în drept, exact ca șeful lui de partid de la acea vreme, Florin Țurcanu. Cu așa studii era numai bun de director la ARR. În 2013 ocupă funcția de șef al ARR-ului și de bucurie că a terminat facultatea deputatul Gireadă îl angajează în paralel și la el la cabinetul parlamentar, ca și consilier.

LEVEL 5

Nasol. Stelică nu rezistă niciun an în funcția de director la ARR. Incompetența își spune cuvântul. Și mai nașpa e că diploma de la Spiru n-a reușit să-l facă mai deștept. S-a dovedit că era doar o hârtie banală scrisă contracost. Începutul lui 2014 îi dă posibilitatea să revină în forță la Protecția Copilului, tot ca inspector pe sănătate și securitate în muncă, adică un fel de băgător de seamă la moara de vânt. Job-ul nu-i solicită intelectul și e destul de bine plătit având în vedere că trebuia să semneze doar condica din când în când. Deși postul primit e perfect pentru Stelică, acesta nu se mulțumește doar cu atât. Se învârte prin partid și în vara lui 2014 reușește să ajungă din nou șef la stat. De data asta la Centrul pentru Persoane Adulte cu Dizabilități de la Stăuceni. Centrul era catalogat un fel de perla coroanei la nivel de DGASPC. O astfel de instituție doar de un liberal competent putea fi condusă, adică de Stelică. Ghinion total și de data asta. Când se instalase mai bine în scaunul de director, un bou de prin Consiliul Județean s-a prins că domn’ Stelică nu poate ocupa funcția de director la Stauceni pentru că nu i-ar corespunde studiile. Stelică greșise facultatea. Ca să ocupe pe bune postul de la handicapați trebuia să-și fi luat diplomă în medicină, asitență socială sau psihologie. Dreptul nu avea căutare la handicapați. Nasol, nu?!

LEVEL 6

Cu siguranță cineva mai realist din partid l-a sfătuit să se liniștească cu fanteziile sale și să-și îndrepte atenția spre operatorul de apă, un fel de cimitir al elefenţilor politici unde salariile sunt printre cele mai bune din oraș. Nova Apaserv anunțase inițial că va face mai multe angajări, evident pe bază de concurs. Prima parte era pe placul lui Stelică însă nu și a doua, cea cu concursul. Păi cum dracu să ia Stelică un concurs pe bune dacă el nici maistru n-a putut să ajungă. Soluția a venit tot de la operatorul de apă care a făcut un pustiu de bine și de dragul liberalului Stelică n-a mai organizat concurs de ocupare a posturilor, gen examen. Cum probabil erau mai mulți omuleți de teapa lui Stelică care trebuiau neapărat să primească serviciu la apă, Nova Apaserv a făcut angajările pe bază de selecție de CV-uri. Adică toți candidații s-au lăudat pe o bucată de hârtie ce buni și competenți sunt și la urmă a venit o comisie care a ales cele mai mișto CV-uri. Uite așa a reușit și Stelică al nostru să ia concursul de angajare, culmea tot pe un post de inspector pe sănătate și securitate în muncă. Cică CV-ul lui Stelică a fost ales pentru că era tipărit color și era ceva mai îngrijit, n-avea colțurile îndoite ca celelalte. Na, atâta poate Stelică. Mai mult de inspector SSM nu este în stare. Mă întreb ce ar fi fost Stelică dacă nu era partidul?!

Nu este exclus să apară şi LEVEL 7 cu Stelică…

de |2016-01-29T22:53:00+00:0015 ianuarie 2016|Botosani Cenzurat|

Leave A Comment