NU RATA ! Crăciun de poveste autentic vienez cu Strauss Festival Orchestra Vienna

Concertul Christmas in Vienna, susţinut de Strauss Festival Orchestra Vienna sub bagheta maestrului Willy Büchler, cu participarea extraordinară a sopranei vieneze Monika Mosser se detaşează între toate celelalte evenimente care abundă în această perioadă a anului. Artiştii sunt recunoscuţi pe plan internaţional pentru virtuozitatea şi măiestria lor, câştigând deopotrivă admiraţia publicului şi a criticilor. Vienezii concertează al șaptelea an consecutiv în România, după ce au cucerit publicul ca invitați în Festivalul Enescu. Strauss Festival Orchestra Vienna va răspândi fascinația Vienei Imperiale în toată România, de-a lungul unui amplu turneu național, în care va susține 11 concerte în 9 orașe printre care si Botosani.

La Botoşani concertul va avea loc pe 13 decembrie, la ora 19.30, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor. Biletele se găsesc la casa de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor Botosani.

Strauss Festival Orchestra Vienna oferă un spectacol total, care satisface atât auditivul, vizualul, dar şi emoţionalul. Programul muzical este foarte divers, cuprinzând valsuri, marşuri şi polci şi, desigur, o colecţie specială dedicată Crăciunului. Programul pe care Orchestra vieneză l-a pregătit în acest an este nou, similar Concertului de Anul Nou pe care Orchestra îl susține an de an în Wienner Konzerthaus. Este un spectacol autentic vienez, rafinat, potrivit pentru toate generațiile, care împlineşte cele mai exigente doleanţe ale melomanilor şi dezvoltă emoţii nebănuite în rândul necunoscătorilor. Prin spectacolul Christmas in Vienna publicul este transpus în fascinanta lume vieneză şi are şansa de a se simţi, măcar pentru o noapte, invitat de onoare la balurile imperiale.
Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondată în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, care este în continuare liderul artistic al grupului și care este considerat cel mai mare specialist în Strauss din zilele noastre. Între orchestrele de același gen, Strauss Festival Orchestra se distinge printr-un ansamblu de muzicieni desăvârşiţi şi experimentaţi, care lucrează în permanenţă în strânsă legătură unul cu altul. Artiștii au cucerit întreaga lume, Strauss Festival Orchestra Vienna susținând turnee pe tot mapamodul, având numeroase apariții TV și participări în renumite festivaluri, numărându-se inclusiv printre invitații de onorare ai Festivalului Enescu.
Născut în Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, maestrul Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scenele lumii. Optimismul, dedicația, sensibilitatea și umorul sunt caracteristicile stilului său incomparabil de a face muzică. Willy Büchler continuă tradiția lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mână, deopotrivă publicul și muzicienii.
Monika Mosser este o artistă prin excelență vieneză. Născută în capitala mondială a muzicii clasice, educată la Conservatorul și la Universitatea de Muzică din Viena, Monika Mosser este prima soprană din Europa de Vest invitată în Rusia într-un turneu împreună cu Strauss Festival Orchestra și prima solistă vest-europeană invitată să concerteze împreună cu Filarmonica din Moscova.
Trăiește un Crăciun de poveste în cea mai distinsă companie – Strauss Festival Orchestra Vienna sub bagheta maestrului Willy Büchler, cu participarea extraordinară a sopranei vieneze Monika Mosser!

 

Programul spectacolului Christmas in Vienna

Strauss Festival Orchestra Vienna
Dirijor Maestro Willy Büchler
Soprano Monika Mosser

Johann Strauss Jr.
„Einzugsmarsch aus dem „Zigeunerbaron“
Johann Strauss Jr.
„Wein, Weib und Gesang” op. 333
Robert Stolz
„Du sollst der Kaiser meiner Seele sein“
Johann Strauss Jr.
„Banditen – Galopp” op.378
Johann Strauss Jr.
„Wildfeuer” op. 313
Josef Strauss
„Thalia” op. 195
Johann Strauss Jr.
„Wiener Blut“ Duett in Soloversion
Johann Strauss Jr.
„Vergnügungszug” op. 28
******
Johann Strauss Jr.
„Wo die Citronen blüh’n” op. 364
Emmerich Kálmán
„Was in der Welt geschieht“ from „Zirkusprinzessin“
Josef Strauss
„Winterlust” op. 121
Johann Strauss Jr.
„Donauweibchen” op. 427
Franz Lehár
„Hör ich Zymbalklänge“ from „Zigeunerliebe“
Josef Strauss
„Feuerfest!” op. 269
Johann Strauss Jr.
„Auf der Jagd” op. 373
******

de |2015-12-08T11:33:30+02:003 decembrie 2015|Botoșani Cultural, Cultural|

Leave A Comment