Investiţie de miliarde în aparatură medicală performantă. Vezi unde!

În cel mult o lună de zile va fi funcţional al doilea computer tomograf din judeţul Botoşani. Investiţia este total privată, se ridică la peste 11 miliarde de lei vechi şi aparţine Centrului de diagnostic Lux-Ro. Pe lângă computerul tomograf, care este de ultimă generaţie, Lux Ro şi-a dotat cu aparatură medicală performantă şi laboratorul de analize, investiţia totală ridicându-se la aproape jumătate de milion de euro.

Computerul tomograf a fost deja instalat într-un spaţiu amenajat la parterul clădirii din strada Poştei, unde de 18·ani funcţionează policlinica Lux Ro. Tot aici vor fi mutate şi o parte din cabinetele care acum funcţionează la etajul clădirii.

Tomografia computerizata este examenul de cea mai mare acuratete diagnostica utilizat in explorarea afectiunilor abdominale, mediastinale si pulmonare. Ea urmeaza dupa alte explorari prealabile-echografie, radiografii , etc. Este frecvent utilizata in diagnosticul pozitiv si mai ales in urmarirea periodica a afectiunilor oncologice (cancere) cu diverse localizari.

În judeţul Botoşani exista până acum un singur computer tomograf, cel de la Spitalul Judeţean deUrgenţă Mavromati. Ministerul Sănătăţii a promis că va dota până la sfârşitul anului şi Spitalul din Dorohoi cu un astfel de aparat, însă nu se mai aude absolut nimic de această investiţie.

de |2015-10-23T16:05:53+02:0021 octombrie 2015|Local, Social|

Leave A Comment