Senator de Botoșani dat în gât că a luat spagă 800.000 de dolari

Omul de afaceri Nicolae Dumitru, care controlează grupul de firme Niro, a dat o declaraţie completă judecatorilor ÎCCJ, în care a arătat că a fost contactat de Dinu Pescariu, care l-a rugat să discute cu Alexandru Bittner, pentru ca acesta din urmă să îşi folosească influenţa la Guvern pentru avizarea contractului privind licenţele Microsoft. Dumitru a spus că l-a sunat pe Alexandru Bittner la biroul acestuia şi a avut ulterior o întâlnire în timpul căreia a înţeles că Bittner ştia despre ce este vorba şi a solicitat o sumă de 3,8 milioane de dolari.

Omul de afaceri a arătat că l-a anunţat pe Dinu Pescariu cu privire la suma cerută de Bittner, iar Pescariu a fost de acord, însă a menţionat că nu are bani şi a propus să intre în afacere şi să achite el suma solicitată, urmând ca ulterior să recupereze banii. Nicolae Dumitru a mai spus că, într-o primă fază, a dat doar un milion de dolari, restul de bani plătindu-i în mai multe tranşe. Ulterior, potrivit lui Dumitru, Alexandru Bittner l-a contactat şi i-a spus că lucrurile „merg greu la secretariatul general al Guvernului” şi trebuie să ia legătura cu Şerban Mihăilescu (foto), actual senator UNPR de Botosani.

mihailescu la spital

„M-am întâlnit cu Şerban Mihăilescu, i-am spus despre ce este vorba, că am intrat în afacere şi am garantat cu 3,8 milioane de dolari şi i-am dat şi lui, din proprie iniţiativă, 800.000 de dolari, pentru a accelera afacerea, lucru care s-a şi întâmplat. Între timp, i-am achitat şi lui Bittner restul banilor, pe care i-am plătit cash, o parte din ei fiind duşi chiar de către mine la biroul său, iar o altă parte au fost transmişi prin intermediul şoferului meu Manuel Bercu”, a arătat Nicolae Dumitru în declaraţia sa dată în faţa instanţei.

Omul de afaceri a adăugat că, după câteva luni, a avut o nouă întâlnire cu Bittner, care l-a anunţat că trebuie să dea încă un milion de dolari, lucru care s-a întâmplat, suma finală ridicându-se astfel la 4,8 milioane de dolari. Nicolae Dumitru a precizat că şi-a recuperat banii după ce Dinu Pescariu ar fi deschis pe numele lui o firmă în Elveţia, societate prin intermediul căreia a încasat, în total, şapte milioane de dolari, în urma unor contracte fictive de prestări servicii. Acesta a explicat că din suma de şapte milioane de dolari, 4,8 milioane au fost banii daţi lui Bittner, restul fiind comisionul său.

 

Sursa: Mediafax

de |2015-10-19T09:47:50+00:0012 octombrie 2015|Economic|

Leave A Comment