Deputatul Cristian Roman vrea să-i lase fără corn şi lapte pe elevii de la oraş

Cel putin aşa reiese dintr-un comunicat de presă trimis de deputatul liberal pe adresa redacţiei. Cristian Roman susţine că se face o enormă risipă acordând “Cornul si laptele” elevilor din mediul urban ce sunt dezinteresaţi de acest ajutor primit din partea statului.

Deputatul PNL Cristian Constantin Roman l-a interpelat în această săptămănă pe prim-ministrul Victor Ponta, semnalându-i grave neregului în desfășurarea programului național “Cornul și laptele”.
Potrivit parlamentarului botoșănean, programul respectiv, după atâția ani de când a fost implementat, ar trebui adaptat realităților sociale ale vremurilor în care trăim.

“Există o problemă, pe care toți ne facem că nu o vedem. Mai cu seamă în mediul urban, dar chiar și în cel rural, copiii refuză laptele și cornul în favoarea pachețelului de acasă sau a produselor fast food. Sunt unități școlare unde nici un copil nu consuma laptele și cornul. Unii poate că ar face asta, dar, pentru că majoritatea refuză, ei se rușinează și renunță. Astfel, cantități impresionante de lapte, produse de panificație, chiar fruncte, ajung să fie valorificate de către personalul administrativ din școli. “Cornul și laptele” ajung mâncare pentru animale și nu cred că asta a fost scopul propus de Guvern. Sunt și situații în care copiii iau produsele și hrănesc maidanezii din cartier cu ele sau, pur și simplu, le aruncă, se joacă cu ele. De ani buni se întâmplă aceste lucruri, sunt cheltuiți mulți bani de la buget și nimeni nu face nimic, toată lumea se complace în această rutină. Asistăm indiferenți la o adevărată bătaie de joc din banul public pentru că, din punct de vedere electoral, programul dă bine”, spune deputatul liberal în interpelarea depusă la Parlament.

Acesta a adăugat că nu sugerează renunțarea la program, însă propune ca el să devină opțional. “Astfel cheltuielile publice ar fi redimensionate și risipa oprită. În loc să se irosească resurse, ele ar putea fi redirecționate către cei care au cu adevărat nevoie de ele”, mai adauga deputatul Cristian Constantin Roman.

El susține că în derularea programului la care face referire există un lanț întreg al slăbiciunilor și de interese.

de |2015-10-08T12:15:56+00:008 octombrie 2015|Politica, Social|

2 Comments

  1. Gogu 8 octombrie 2015 at 23:01 - Reply

    Bre neaGogule, noroc ca ti-ai pus ochelari. De CAL,!!!! Mai bine propuneai ca si copiii de la Program Prelungit sa aiba parte de lapte si corn. Si mai las-o moale cu banii publici. Ca voi parlamentarii-marlamentarii, vorbalui Adrian Paunescu, tocati de sute de ori valoarea programului european Lapte si corn. Sunteti niste pulalai care platiti sume exorbitante de 400.000 euro pt un futoliu in Parlamentul Romaniei, dupa care timp de 4 ani va bagati in mishmashuri de tot felul pt a va tripla suma platita. Mai vreti si pensii suplinentare pt cat ati trandavit, uitand ca functia de parlamentar nu e una de baza in Romania, ci una efemera, chiar dacaare 100 de mandate. Mata’ la baza esti inginer. Ca functie. Parlamentul e un accident, fiind luat la redistribuire, ca la magazia de scule. Ce pretentii mai ai? Dati legi de-a- nboulea, votati la comanda ca niste cretini dupa fum va conanda un usturoiat ca Florian, din America mamii lui si faceti pretentii patriotarde. Ne lashi???

  2. Gogu 8 octombrie 2015 at 23:04 - Reply

    Poate treci la noul pmp ca se inscrie maine ” osanditul pe nedrept” al Justitiei „Independente” . Golani ati fost, golani ati ramas!

Leave A Comment