Seminar transnational la Botosani despre “Oportunitati de ocupare pentru o viata mai buna in mediul rural”

Firma botosaneana Terra Constructii a pus capat unui proiect amplu, de care au beneficiat sute de someri botosaneni. Este vorba despre proiectul “Oportunitati de ocupare pentru o viata mai buna in mediul rural”, ce a avut drept scop calificarea persoanelor neocupate din mediul rural, si facilitarea accesului pe piata muncii.

Ca parte din proiect a avut loc o conferinta transnationala, in care doi reprezentati ai unei firme spaniole si-au prezentat propriile strategii de incluziune a persoanelor somere pe piata muncii.

In cadrul conferintei transnationale de astazi, reprezentantii spanioli ai firmei Equipo Humano, veniti tocmai din Valencia, Spania, le-au impartasit beneficiarilor directi ai proiectului, cateva dintre tehnicile pe care un somer ar trebui sa le puna in practica, pentru a-si facilita incluziunea pe piata muncii, chiar si in mediul rural.

Implicarea mediului privat in astfel de proiecte a fost salutata inca de la inceput de primarii mai multor comune care au semnat parteneriate de colaborare cu firma Terra Constructii.

Persoanele din comunitatile pastorite de acestia au beneficiat pe parcursul proiectului nu numai de formare profesionala, dar si de asistenta antreprenoriala si de masurile active de ocupare.

Acum, la final de proiect, edilii au tinut sa sublinieze rezultatele remarcabile.

Proiectul “Oportunitati de ocupare pentru o viata mai buna in mediul rural” s-a desfasurat pe o perioada de 2 ani, timp in care peste 300 de persoane neocupate din mediul rural, cu varsta intre 18 si 58 de ani, au beneficiat de cursuri de calificare gratuite, in meserii ca tamplar, lucrator in comert, inspector resurse umane, si chiar manager de proiect.

 

 

 

 

de |2015-09-15T12:02:51+00:0010 septembrie 2015|Social|

Leave A Comment