Invitatie la teatru! Ce piesa va fi pusa in scena, vezi aici

Dragi prieteni, vă invităm la spectacolele programate în acest sfârșit de săptămână la Teatrul ” Mihai Eminescu ” Botoșani :
* sâmbătă 5 și duminică 6 septembrie 2015, ora 19.00 la CASA TINERETULUI
IVAN TURBINCĂ
după ION CREANGĂ
Dramatizarea şi regia artistică aparţin lui ION SAPDARU , scenografia lui Mihai Pastramagiu, iar coregrafia este semnată de Victoria Bucun, măștile fiind realizate de Gelu Rîșca
Distribuția :
BOGDAN HORGA 
ALEXANDRU DOBYNCIUC
GHEORGHE FRUNZĂ 
BOGDAN MUNCACIU 
MIHAI DONȚU
SORIN CIOFU
IOAN CREȚESCU 
VALI POPA
LENUȘ TEODORA MORARU 
PETRONELA CHIRIBUȚĂ
SILVIA RĂILEANU 
LIDIA UJA
MIRELA NISTOR
ALEXANDRA VICOL
Spectacolul “Ivan Turbincă” este o dramatizare a regizorului Ion Sapdaru după unul dintre cei mai importanți scriitori clasici români – Ion Creangă. Povestea este transformată dintr-un basm într-o metaforă a destinului uman, dar mai ales, o meditaţie pe tema relaţiei omului cu moartea. Dorinţa protagonistului de “a opri timpul” se izbeşte inevitabil de perspectiva unei veşnicii plictisitoare şi chinuitoare deopotrivă, astfel încât finitudinea existenţei umane devine o binecuvântare refuzată de divinitate.
Episoadele de meditaţie filosofică sunt alternate cu multiple momente specifice folclorului românesc. 
Astfel, sunt înserate dansuri tradiționale, care sunt susținute de muzica populară, specifică mai ales zonei din care provine teatrul nostru. 
De asemenea sunt folosite elemente din teatrul cu măști, tradiție care aparține patrimoniului național românesc.
pret bilet – 15 lei , elevi – 7 lei 
biletele le găsiți la AGENȚIA TEATRALĂ în incinta ” Centrului Național de Informare si Promovare Turistică”, din Centrul Istoric – Piata 1 Decembrie 1918, nr. 4
de |2015-09-05T09:27:58+00:005 septembrie 2015|Cultural|

Leave A Comment