Principalele concluzii ale raportului Curtii de Conturi la Primaria Botosani! Vezi aici pe ce s-au aruncat banii publici!

Curtea de Conturi a finalizat controlul de la Primaria Botosani. A fost „tras prin lege” anul 2014, iar concluziile nu sunt deloc imbucuratoare pentru edili. Daca nu rezolva prin niste contestatii in justitie care sa fie si luate in seama, atunci clar se va ajunge la o multitudine de dosare penale, toate pe un simplu motiv: incompetenta generata de lipsa de experienta. Cei doi din funtea orasului impreuna cu gasca lor de „experti” au reusit sa bage financiar primaria in ceata. Cel putin asa sustine Curtea de Conturi.

Iata cateva din concluziile raportului tinute multa vreme ascunse de edili, dar care in proxima sedinta de Consiliu Local vor trebui sa le faca publice, si la initiativa consilierilor sa dea si explicatii:

  • Nerespectarea prevederilor legale privind inventarierea patrimoniului: neinventarierea obiectivelor in curs, pe stadii de executie. (practic aia de la primarie daca-s scuturati habar nu au de patrimoniul municipiului)
  • Abateri privind organizarea si conducerea contabilitatii! (asta e de rasul curcilor)
  • Plati nelegale de 240.363 ron pentru niste audite financiare la niste firme unde primaria nu avea nici o treaba. Ele erau subordonate Consiliului Local. (aici a fost ambitia lui Ovidiu Portariuc de a dovedi ce manageri slabi sunt Flutur Pricope si Diaconu, dar pana la urma se pare ca sumele cheltuite i se vor imputa daca instanta va decide. Are balta peste ca a vandut taticu pamant la americani) Bomba e ca s-a facut un audit si la Modern Calor pe care il vom prezenta insa separat.
  • Abateri privind receptia si gestionarea cantitatilor de nisip si pamant vegetal care au determinat afectuarea unuor plati nelegale de 7.508 lei (aici chiar miroase a penal. Produsele au fost luate printr-un intermediar de la o firma furnizoare care a asigurat pana si transportul. E ca la baietii din energie. Intermediarul a taiat doua facturi si nici nu a vazut nisipul. Doar si-a pus capac. Comunitatea a platit un pret mai mare cu 50%, considerat de Curtea de Conturi prejudiciu)
  • Plati de 24.660 ron efectuate pentru lucrari neefectuate in Parcul Curcubeul (beneficiari Cornels Floor:) )
  • Plata unei sume de 143.806 ron pentru lucrari neexecutate si nereceptionate in Parcul Mihai Eminescu. (conform acestot plati avem foisor mare iluminat si 150 de banci in plus. Mai mult, nici una din bancile din parc nu corespund standardelor impuse de caietul de sarcini)
  • Plati nelegale in suma de 281.085 ron pentru organizarea revelionului pensionarilor si ale zilelelor orasului (au fost achizionate pana si servicii foto. Si aici presa a tipat si a desconspirat modul discretionar in care s-au cheltuit banii insa cei de la primarie ne-au dat peste bot. Si le-au dat-o peste bot si celor de la Curtea de Conturi prevazand si anul acesta bani din bugetul public al municipiului pentru petreceri. Adica ii doare-n cot de lege)

Si o multime de alte abateri financiare: plati pentru lucari neconforme cu realitate pe la Victor Construct, neincasarea unor redevente, utilizarea nelegala a spatiilor publice, diminuari de valori, neincasarea unor taxe de concesiune, impozite pe mijloace de transport neinregistrare si neincasate.

Problema este alta. Din 28 mai a fost finalizat acest raport al Curtii de Conturi. Pana acum a fost tinut la sertar de primar si oamenii lui. Nu a fost informat Consiliul Local, nu a fost organizata nici o conferinta de presa. In cel mai pur stil PSD, minciuna, raportul a fost ferit de ochii celor care doreau sa vada cum e cheltuit banul public in Botosani. Pe www.botosaninecenzurat.ro vom atasa in curand un link de unde orice doritor va putea descarca acest raport. 

DA CLICK AICI pentru a descarca raportul integral al Curtii de Conturi

Da click aici pentru a consulta on-line raportul Curtii de Conturi

Fotografia articolului este un pamfet. Portariuc nu e mincinos!

de |2015-08-30T10:25:32+00:0024 august 2015|Uncategorized|

2 Comments

  1. Doa 24 august 2015 at 23:08 - Reply

    Portariuce, la puscarie, or avea priamar de celula? Ce zici? Nu uita vaselina.

Leave A Comment