Cloaca de la Modern Calor. Vezi aici cine sunt „specialistii” care decid pe miliarde! Inregistrare audio SOC!

Aproape 2 milioane de euro are de recuperat Modern Calor de la populatie, suma care creste exponential odata cu trecerea timpului. Cresterea este in medie de 500.000 de lei pe an.  Si asta pentru ca „specialistii” de acolo stau cu mana in san nefacand practic nimic concret in a recupera aceste sume. In tot acest timp, ei nu au gasit decat o solutie, platita cu bani grei la presa, printr-un anunt mai mult decat stupid, de rasul curcilor, care tehnic nu are nici un efect. Iata cum suna:

Societatea Modern Calor SA face un îndemn către clienții săi ca, pe perioada verii, să-și achite datoriile la încălzire, pentru a nu intra în sezonul rece cu restanțe din anul precedent. Astfel, se evită atât calculul unor majorări de întarziere la facturile neachitate, cât și plata unor eventuale cheltuieli de judecată sau chiar de executare silită, se arată în comunicatul de presă trimis redacției.Totuși, pentru a reduce din valoarea creanțelor acumulate la clienții persoane fizice, și a asigura buna funcționare a societății pentru sezonul următor, compartimentele specializate ale societății continuă să întocmească dosare de trimitere în judecată și să treacă la executarea silită în cazul dosarelor în care instanța deja s-a pronunțat”

Mai ca te apuca rasul de asemenea milogeala intocmita de „specialistii” de la biroul de Marketing unde nimeni nu a studiat marketingul. La fel cum nici directorul comercial Bosovici nu a studiat comercialul fiind inginer iar „specialistul” de la achizitii e horticultor. Pe perioada verii, lumea merge in concediu, nicidecum nu se gandeste sa-si plateasca restantele la caldura. Amenintarea cu executorii nu tine pentru ca insusi primarul Portariuc a dat dispozitii ca nimeni sa nu plateasca nimic pentru ca, deh…, urmeaza an electoral. Si toata lumea stie asta.

Dar. Exista un consiliu de Administratie, care, rasul curcilor e format tot din „specialisti”. Ia sa vedem cine sunt ei:

1. Zarnescu Constantin, presedinte al Consiliului de Administratie.

Un „specialist” in gargara, remarcandu-se prin interventiile mai mult decat comice pe perioada cat a fost consilier local 1996-2000. Lucreaza la Urban Serv (firma de salubritate) ocupandu-se cu nici el nu stie prea bine, ultima data se ocupa de marketing :). Zarnescu este convins ca a ajuns la Modern Calor pe merit, datorita vastelor sale cunostinte de management. Uita ca l-a pus in acesta functie, din care isi scoate de un concediu frumos pe an, si nu un algorim politic USL-ist, propunerea de a ocupa acesta functie venind din partea PNL.

2. Simion Drelciuc, membru al Consiliului de Administratie

Un bun executant al ordinelor de partid. Cum se hotaraste la PSD asa voteaza. Altfel buba mare la serviciu, pentru ca si el, lucreaza la Urban Serv, cu functia de director general. La sedinte nu are nici o opinie, ridica mana corespunzator asa cum si-a notat pe foaie ca trebuie sa ridice. A reusit sa-si angajeze in acest timp copilul la Modern Calor, unde taie frunze la caini.

3. Camelia Suster, membru al Consiliului de Administratie

Lucreaza tot la Urban Serv, ocupand functia de director economic. E de la sine inteteles cum se manifesta ea la sedintele CA daca nu a reusit sa-si supere seful niciodata. Oicum, e singura din Consiliul de Administratie Modern Calor care se pricepe la cifre, dar nu-i foloseste la nimic.

4. Ioan Diaconu, membru al Consilului de Administratie

Un fotograf de nunti cumetrii si petreceri,  porecla de Nelu Nunti fiind arhicunoscuta. Mai nou, convertit in rocker. Fost director general la Modern Calar renumit prin modul in care-si umilea angajatii. Un fel de stiu tot, fac tot, dau cu parerea la orice dar pe care nimeni nu-l baga in seama. Pus tot politic, de PDL, unul din „specialistii” lui BOC.

Ar mai fi un post liber in Consiliul de Administratie, dar nimeni nu are nici un interes sa se ocupe pentru ca la paritate, adica daca doi voteaza contra si doi pentru, nu se face nimic, adica „ramane asa”.

Din acest motiv:

Modern Calor a ajuns tarlaua lui Portariuc, Andrei si Sandu care decid pe bani publici, (oricat s-ar chinui ei sa explice ca nu-s publici nu-i credeti), absolut tot ce vor ei. Se subevalueaza sau se supraevalueaza atunci cand trebuie, se dau raportari false, se angajeaza se promoveaza si se dau oameni afara fix cum vor muschii directorului, se contracteaza servicii preferentiale si lista poate continua. Relevata este inregistrarea pe care un fost contabil Caludiu Ursache a facut-o in tipul unei discutii cu contabila sefa Agapie Denisia. Evident acel contabil deranjant a fost repede dat afara, dar inregistrarea poate fi ascultata aici.

Evident acesta inregistrare a fost trimisa catre toata presa locala dar nimeni nu a publicat-o. Asa ca, merita ascultata. Te toti cei interesati.

Specialistii” habar nu au ca:

SC Modern Calor SA este o autoritate publica. Prin autoritate publica se intelege „orice organ de stat sau al unităţilor administrativ-teritoriale care acţionează, în regim de putere publică, pentru satisfacerea unui interes public; sunt asimilate a.p., în sensul Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, persoanele juridice de drept privat care, potrivit legii, au obţinut statut de utilitate publică sau sunt autorizate să presteze un serviciu public, în regim de putere publică.” Drept urmare functionarea societatii este supusa Legii nr. 544 din 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, lege  pe care o incalca in mod repetat si constant. Oricine, dar absolut oricine poate solicita informatii, orice fel de informatii privitoare la activitatea formei deoarece este un operator care are monolol pe piata termiei locale, deci fara concurenta. Botosani Necenzurat va solicita date privind evolutia parametrilor financiari ai firmei, asupra procedurilor de achizitii, privitoare la evolutia numarului de abonati si multe altele. Asta pentru ca, asa cum prevede legea, cei de la Moder Calor trebuiau prin conferinte de presa sa informeze periodic populatia privitor la aceste aspecte. Si nu au facut-o. In schimb se tanguiesc dupa bani.

de |2015-08-30T10:25:45+00:0018 august 2015|Economic, Uncategorized|

Leave A Comment