Lui Cosmin ii da cu virgula numaratoarea maidanezilor. Anul trecut mai erau doi, anul acesta au aparut cu sutele

Scapa urbea de maidanezi. Asta ne promit alesii locului de trei ani incoace.La un calcul simplu, lunar in padocurile din Botosani sunt aduse cate 100 de patrupede. Mare parte dintre animale sunt insa repede adoptate de iubitorii de caini, de peste granite.

Trecand in revista situatia maidanezilor, ne amintim ca in luna martie a anului trecut, tanarul viceprimar, Cosmin Andrei ne spunea cu mandrie ca la Botosani mai sunt doar doi caini fara stapan. Si aceia gasiti cu greu pe strazile Botosaniului. A trecut mai bine de un an, iar din cei doi s-au inmultit cu sutele. Acelasi viceprimar, vine astazi si ne anunta ca in fiecare luna, de pe strazi sunt adunati cate 100 de maidanezi.

Luna trecuta au fost 680 de caini in padoc, in inventarul firmei Trio Construct. Sunt capturati peste 100 de caini in fiecare luna. De asemenea numarul cainilor adpotati depaseste 100 de caini, astfel incat putem mentine acest numar de caini in padoc intr-un nivel in care sa ne permita sa putem face aceste capturari in continuare. Altfel la 100 de caini capturati pe luna, se umplea padocul daca nu aveam acest sprijin al Asociatiei ADOR, care in continuare da spre adoptie in plan extern cainii din padocul municipalitatii. Situatia este sub control, mai sunt sesizari.” a declarat viceprimarul Cosmin Andrei

Firma care a castigat contractul de capturare a maidanezilor, aduna de pe strazile urbei aproximativ 3 caini pe zi. In ultima perioada botosanenii au sesizat municipalitatii prezenta unor patrupede fara stapan in zona Pietei Mari si in vecinatatea magazinului Praktiker.

 

de |2015-05-18T15:29:19+02:0014 mai 2015|Local|

Leave A Comment