Concert de colinde pentru 25 de copii orfani, părăsiți de părinți sau salvați de la avort

Fundația Nektarios în parteneriat cu Asociația “Salvează o inimă” are deosebita plăcere să vă invite, Sâmbătă 20 Decembrie 2014 ora 17:00 la Biserica “Sfântul Apostol Andrei” și “Sfântul Ierah Nectarie” din Botoșani unde va avea loc spetacolul caritabil “Hristos se naște ,Slăviți-L”.Concert de colinde susținut de Corul Psaltic “Sfântul Ioan Iacob” din Botoșani și Grupul Psaltic “Macarie Ieromonahul” din Suceava. Cu mare bucurie vă invităm să primiți colindătorii ce vin și în această iarnă să aducă în inimile voastre vestea Nașterii Domnului.
Fondurile stranse vor fi donate in totalitate pentru ridicarea Așezîmântului Social-Educațional” Sfântul Efrem cel Nou” din Sat Oneaga Comuna Cristești Județul Botoșani

În Centrul social-educațional vor locui și învăța peste 25 de copii orfani, părăsiți de părinți sau salvați de la avort.
Clădirea, cu suprafață construită de 1.400 mp, conform proiectului, va avea un subsol, parter, două etaje și mansardă. Până la ora actuală, s-a construit subsolul, cu ajutorul sătenilor din Oneaga și a câtorva sponsori care au dorit să rămână sub anonimat. În cadrul așezământului vor funcționa o grădiniță cu programul normal, cu o capacitate de minim 20 de locuri, o bibliotecă universală cu acces liber, un centru de zi pentru un număr de minim 25 de copii, un atelier de practică profesională pentru tineri și un centru de promovare și consultanță în domeniul agricol.
Pentru autosusținerea economică a așezământului, Fundația Nektarios are în vedere înființarea unei ferme agricole, patru sere cu o suprafață totală de 480mp, patru depozite (8000mp), un atelier meșteșugăresc universal, crescătorie de păsări, prisacă, o plantație de salcie (5ha), pentru asigurarea lemnului necesar pentru foc și construirea unui centru de informare turistică și a unei tabere de recreere, pentru activități cultural-educative, schimburi de experiență, simpozioane, tabere de lucru și voluntariat.
Persoanele și companiile, care vor să ajute la construirea așezământului, pot dona materiale de construcție sau bani, în conturile RO98CECEBT01C1EURO590832 (Euro) și RO84CECEBT0130RON0590831 (Ron). Mai multe detalii despre Așezământul “Sfântul Efrem cel Nou” găsiți pe www.fundatianektarios.ro.

de |2014-12-16T12:02:09+02:0016 decembrie 2014|Local|

Leave A Comment