Iisus nu a fost crucificat? Biblie veche de 1500 de ani descoperită în Turcia!

O descoperire recentă zguduie din temelii lumea crestinismului. Vaticanul a rămas fără cuvinte la aflarea vestii. Specialistii spun că la Consiliul de la Niceea, Biserica Catolică a omis Rugăciunea lui Barnabas. Descoperirea pare să provoace numeroase temeri în cadrul Bisericii Catolice.

Biblia veche de 1500 de ani a devenit virala pe Internet si a uimit intreaga crestinatate. Biblia veche de 1500-2000 de ani a fost descoperita in Turcia si se afla acum la Muzeul Etnografic din Ankara. Se pare ca aceasta carte antica a fost tinuta secret timp de doua milenii si detine Evanghelia lui Barnabas, un discipol al lui Hristos in care se scrie ca Iisus nu a fost crucificat si ca acesta nu a fost nici Fiul lui Dumnezeu, ci numai un profet al acestuia. In aceasta carte, Apostolul Paul este numit Impostor. In biblia turceasca se scrie si ca Iisus s-a urcat la ceruri viu si ca Iuda a fost crucificat in locul sau. Intr-un raport al ziarului National Turk se spune ca Biblia a fost confiscata de la niste contrabandisti in urma unei operatiuni din zona mediteraneana si ar avea o valoare de 40 de milioane de lire turcesti, aproximativ 28 milioane de dolari americani.

Este biblia turceasca autentica?

Potrivit unor rapoarte si examinari realizate de autoritati religioase din Teheran, cartea biblica este un original. Este scrisa in litere din aur in aramaica si legata cu piele. Textul pare a avea o viziune similara cu cel al islamului si contrazice Noul Testament si invatamintele crestine. Iisus prevede in aceasta Biblie si venirea profetului Mohamed care a fondat islamismul 700 de ani mai tarziu. Se crede ca Biblia asa cum o cunoastem si evangheliile sale au fost alese in timpul Consiliului din Niceea, in care reprezentanti ai Bisericii Catolice de atunci au ales cu grija ce invataminte si povestiri vor fi curpinse in Biblie. Astfel au fost incluse cele patru evanghelii canonice ale lui Matei, Luca, Ioan si Marcu, fiind lasate la o parte multe alte scrieri, printre care si Evanghelia lui Barnabas, insa si Scrolurile de la Marea Moarta sau Evangheliile Gnostice descoperite de-a lungul timpului. Aceasta biblie pune adevarate probleme si Vaticanului, care pare mai ingrijorat decat de obicei.

Ce inseamna aceasta Biblie nou-descoperita pentru crestinatate? Vaticanul cere autoritatilor turcesti sa Ii se permita analiza continutului cartii in cadrul Bisericii. Nu se stie daca Vaticanul va accepta continutul cartii drept unul legitimat sau daca il va nega cu totul, considerand intreaga carte o minciuna musulmana si punand astfel paie pe focul discriminarilor religioase si a intolerantei. Pentru multi insa aceasta Biblie devine un simbol al sperantei: pentru credinciosi aceasta poate deveni realizarea ca obiectul adoratiei lor este de fapt unul arbitrar iar astfel se demonstreaza ca textele religioase sunt interpretabile. Aceasta Biblie ar putea schimba perceptia oamenilor, putand deveni un nou inceput in ceea ce a fost pana acum increderea oarba in credinta care a dus doar la razboaie, violente, discriminare si sclavagism, ajungand sa devina un reflex automat al tuturor credinciosilor din lume.

de |2014-10-15T15:52:22+00:0013 octombrie 2014|Botoșani Cultural|

7 Comments

 1. Emilian 20 septembrie 2015 at 21:37 - Reply

  Manuscrisele de la Marea Moartă, e defapt Biblia de azi, din originalele Septuaginta, ce combat textul masoretic şi vulgata latină, n-are treabă cu evangheliile apocrife.

  Acest articol e plin de dezinformare, ca să nu zic minciuni.

 2. Nico 17 mai 2016 at 14:03 - Reply

  Un articol f prost scris,nu este semnat de nimeni in primul rand,al doilea la consiliul de la Nicea au participat preoții din Biserica creștină, nu erau catolici atunci,biserica s a separat la 1050 în marea schismă

 3. required 27 iulie 2016 at 06:59 - Reply

  Religia a ținut oamenii cuminți, proști și fricoși, timp de multe mii de ani. Zei, totemuri, vulcani, pești gigantici, mitologie, fiare înaripate cu roți de foc… toate plăsmuiri ale minții umane incapabile să raționeze în lipsa unor repere imuabile. E timpul să scăpăm de frîna omenirii și să recunoaștem că lucrurile sînt guvernate de știință, reguli și mecanisme pe care le putem înțelege.

  • Emilian 28 iulie 2016 at 03:14 - Reply

   Nu mai minţii. Religia n-a ţinut pe nimeni în nimic. Mereu am fost liberi să alegem: credem sau nu credem. Lasă că azi crezi în găuri negre, în big-bang, evoluţia din maimuţă. Alternativă fiabilă la credinţă, nu? Repere imuabile… E timpul să scăpăm de frâna omenirii, nu? Recunoaştem că lucrurile sunt guvernate de ştiinţă? Ştiinţa găurii negre? În fiecare an e o nouă teorie. Se anulează una pe cealaltă. Ştiinţa a fost este şi va fi, o superstiţie. Dar Domnul Hristos? „Fericiţi cei ce nu au văzut şi au crezut”. Crede şi tu şi vei fi viu în Domnul.

 4. nume 28 iulie 2016 at 16:21 - Reply

  DE O GASEAU PE MARTIE MAI REPEDE CR4EDEAM DECÂT ÎN TURCIA MUSULMANA O FI REDACTATĂ DE PROFETUL isis

  • Emilian 2 august 2016 at 10:56 - Reply

   Musulmanii au apărut în anul 622. Creştinismul exista deja de 622 de ani. Turcia toată a fost creştină şi Egiptul şi toate ţările musulmane erau creştine, înainte să fim măcelăriţi, ca şi astăzi în Siria, să-i transforme islamismul pe creştini în musulmani.

 5. ilie 6 noiembrie 2016 at 16:35 - Reply

  D-ZEU afost si vafi isus este fiul lui D-ZEU el si-a dat viata pentru intreaga omenire el acreat tot ce vedem si nu vedem el vindeca el da viata in numele lui sepleaca orcefaptura CINE CREDE IN FIUL LUI DUMNEZEU ARE VIATA VEJNICA crede si nu vei fi inselat niciodata

Leave A Comment