Foc la comandă în Adăpostul Public Botoşani!

Adapostul Public Botosani, devine pe zi ce trece un adevarat camp de lupta. Desi una dintre tabere, lupta in sensul gestionarii corecte a situatiei cainilor comunitari din Botosani, exista o alta parte care „pune bete in roate”. Un exercitiu permanet de orgolii si capricii. Am incercat mereu sa ma distantez de problema in sine pentru a nu incrimina gratuit acea parte a taberei care prin exercitarea continua a presiunilor, nu face decat sa ingreuneze o problema deja spinoasa.

O lege, pe care personal o consider „stramba”, condamna la moarte zeci de mii de suflete. Desi suspendate normele de aplicare a acestei legi, fiecare face ceea ce crede de cuviinta. Tot asociatiile si voluntarii acestora, prin implicarea directa si a donatorilor din strainatate, au reusit sa tina sub control viata a peste 1000 de suflete care s-au perindat in ultimul an, prin adapostul public Botosani. Peste 700 de caini comunitari au fost sterilizati, vaccinati si adoptati. Altii 500 asteapta sa fie adoptati. Adoptii si donatii, hrana si tratamente medicale asigurate. De foarte multe ori umilinte si situatii care frizeaza si as spune simplu… BUNUL SIMT.

Precedentele proastei gestionari a acestei cauze, au facut deja inconjorul lumii fara nicio exagerare. Militantii pentru drepturile animalelor din Botosani, au batut la toate usile posibile pentru a gasi intelegere in demersurile normale si umane. Au avut loc intalniri peste intalniri intre donatorii si adoptatorii din strainatate si oficialitatile locale. Rezultatul? Fiecare oficialitate a repetat ca apreciaza implicarea Pro Canes Germania si a Asociatiei Ador prin voluntarii locali si straini in toate demersurile facute in gestionarea problemei cainilor comunitari. Se schimba directorii si viceprimarii si problema scapa incet, incet de sub control.

Eu am o intrebare simpla? De ce? De ce lupta asta stupida? De ce daca in adapostul public au fost medici veterinari care si-au facut treaba se face o alta licitatie si momentul in care au aparut contestatii, apar si „razbunarile”. Cine – ce vrea sa castige din acest razboi? Se vehiculeaza faptul ca ar exista tot felul de interese…financiare…?!

Vicele Cosmin Andrei a promis ca voluntarii vor avea acces nelimitat in gestionarea problemei, vicele Eugen Turcanu promite aceleasi lucruri. Totusi ceva…”e putred” si nu in Danemarca ci in Adapostul Public Botosani. Privite din exterior, lucrurile pot parea altfel. Privite din interior, lucrurile sunt mult mai complicate. Vorbim despre viata si moarte oricum. Vorbim despre drepturi si vorbim despre oameni in relatia cu animalele. Vorbim despre oameni in relatia cu alti oameni. In extenso o sa spun doar ca cineva nu ar trebui sa uite ca acum e intr-o functie de conducere si pentru faptul ca „prostii astia” care militeaza pentru viata se numara in continuare printre potentialii votanti si orice eroare… poate conduce la… consecinte nesatisfacatoare. O sa ma intorc la miezul problemei si o sa va intreb daca v-ar placea sa vedeti cadavre de caini scoase din congelatoare si aruncate pe jos sau poate v-ar placea sa vedeti un foc scapat de sub control (foc comandat – iar angajatii adapostului au rostit un nume). Oricat as vrea sa tac si sa inteleg, nu pot sa fac acest lucru.

Ce s-a intamplat de fapt? Parte din donatiile facute de cetatenii straini pentru perioada de iarna erau depozitate in Adapostul Public in conditii corespunzatoare. In dimineata zilei de 20.09.2014 atunci cand voluntarii Asociatiei Ador au ajuns in adapostul public, au constatat ca toate aceste donatii au fost arse la ordin.

07

06

05

04

03

02

01

Dupa urmele lasate de incendierea acelor donatii se observa ca focul a fost scapat de sub control existand posibilitatea propagarii focului inspre depozitul de hrana si centrul medical din incinta adapostului, deasemnea inspre boxele in care se aflau cainii. Intrebati ce s-a intamplat muncitorii au negat, in prima faza, orice implicare. Ma intreb acum: donatiile din acea locatie s-au mutat si au ars singure? Cunoscut fiind faptul ca muncitorii fac doar ceea ce li se ordona de catre administratorul adapostului, logica conduce la vinovat.

Sper ca directorul DSPSA , sa deschida o ancheta si sa faca cunoscut opiniei publice omul care a dat ordinul ca acele donatii sa fie arse si sa fie tras la raspundere!

de |2014-09-27T08:40:20+00:0021 septembrie 2014|Editorial|

8 Comments

 1. Alice 21 septembrie 2014 at 19:36 - Reply

  Nu exista SUFLET. Nu exista INIMA. Nu exista BUN SIMT. la noi, si nu numai in Botosani, cam peste tot in Romania, s-au pierdut cele mai de pret valori umane, s-a pierdut IUBIREA, fata de tot, fata de semeni, fata de animale, fata de munca, fata de natura……..de fapt, stau si ma intreb: oare suntem pierduti cu totul?daca nu iubesti, daca nu ai grija, daca nu te incanta mai nimic din tot ce te inconjoara, te mai poti numi OM? si nici ANIMAL, pentru ca, eu personal m-am confruntat cu situatii in care animalele au tot ce oamenii au pierdut, si-am vazut oameni care nu se pot ridica la acest statut……….PACAT!

 2. Sandra Bernazani, California 21 septembrie 2014 at 20:11 - Reply

  VA PUTETI IMAGINA ASA CEVA??? Nimic nu mai are limite in Romania nemerniciilor de azi…:((((
  Da, se intampla chiar in Botosani, din nou la Botosani!!

  URA CEA MARE pentru orice micut „pas inainte” face ravagii si are radacini diabolice de distrugere!
  Nu pot crede asa ceva!!! In ce hal fara de hal de decadere morala a ajuns Romania, in general! :((((((((((( Ceva de groaza Sfarsitului Lumii!!
  Conducere SATANICA SI ORDINARA in acest Adapost din Botosani. Jesus Christ!! :(((((

 3. Ana 21 septembrie 2014 at 20:14 - Reply

  Nemernicii care au facut asta sa plateasca. Normal ar fi sa nu se treaca cu vederea asa ceva.

 4. Elena 21 septembrie 2014 at 20:28 - Reply

  RUSINE!Cat de jos se pot cobora cei care au pus focul?Inca o data s-a demostrat ca sunt indivizi cu instincte criminale,fara educatie si care te fac sa te simti frustat,rusinat ca traiesti in Romania!
  Cat timp trebuie sa mai treaca pentru ca legea sa fie aplicata si astfel de indivizi sa fie pedepsiti?

 5. Mira 21 septembrie 2014 at 20:40 - Reply

  V-ati vandut SUFLETELE DIAVOLULUI, majoritatea, acolo ? oare chiar NU mai aveti NICI UN DUMNEZEU in tara aia ? oare chiar credeti ca NU se stie in TOATA LUMEA, nu numai in toata Europa ce se intampla cu animalele si in special cu cainii fara stapan ACOLO ? Oare chiar NU MAI AVETI RUSINE in fata lumii ? Cat mai tolerati PRIMITIVISMUL ast barbar, incalificabil in tara aia ? OAre chiar NU MAI AVETI RUSINE fata de lume ? Oare chiar NU realizati in ce HAL de decadere MORALA ati ajuns ? Oare chiar NU realizati ca romanii sunt considerati barbari ? Oare chiar v-ati vandut SUFLETELE DIAVOLULUI ??????????????

 6. VB 22 septembrie 2014 at 17:40 - Reply

  Metoda de administratie publica din Romania a ajuns incendierea?! N-a zis PSDistu’ ala ca trebuie sa dam foc la tara?! „Sa dam foc in toata tara…”, nu asa spunea?! Au inceput si ei de la Botosani, au luat-o de sus in jos si de la dreapta la stanga…

 7. Sandra Bernazani, California 22 septembrie 2014 at 20:06 - Reply

  Am uitat, cand am comentat mai inainte, sa multumesc redactiei acestui ziar pentru prezentarea (de-a lungul timpului nu doar de asta data!) corecta si impartiala a tuturor articolelor cu „evenimente” pe care le scrieti referitoare la situatia straylor din Botosani.

  Apreciez mult acest lucru si denota ca va respectati Codul de conduita ca si ziaristi onesti si Deontologia profesionala implicit. Iar asta inseamna ca dvs. sunteti acei ziaristi care VA RESPECTATI CU ADEVARAT PROFESIA!
  CINSTE DUMNEAVOASTRA, este un lucru din ce in ce mai rar in Romania!
  Asadar nu pot decat sa va multumesc si sa va stimez.
  Va doresc succes pe mai departe!

Leave A Comment