Țurcanu îi cheamă în instanță pe foştii șefi de la Apa Grup, membrii AGA şi CA. Află motivul!

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu a anunțat că îi va  chema în solidar, în acţiunea deschisă de lichidatorul judiciar, Lulu Constantin Dascălu pe toţi membrii Adunării Generale a Acţionarilor, membrii Consiliilor de Administraţie şi directorii fostului operator de apă, Apa Grup din anul 2000 până în anul 2010. Mai mult decât atât, Țurcanu cere sechestru pe toate bunurile lor.

În ședința ordinară din luna ianuarie a Consiliului Județean, aleșii vor avea la mapă un proiect de hotărâre care vizează angajarea unui avocat care să apere interesele județului Botoșani în procesul intentat de lichidatorul societății Apa Grup.

De asemenea, consilierii județeni vor dezbate și trecerea Băii Centrale şi a Casei Ciomac din domeniul public în domeniul privat al judeţului pentru a putea fi puse garanţii la Ministerul Finanţelor, pentru eşalonarea la plată a datoriilor pe cinci ani.

Nu eu am acumulat 850 miliarde lei vechi datorii. Eu nu am posibilitatea să-i plătesc în următorii cinci ani, blocând toate investiţiile. Trebuie să folosesc toate pârghiile legale şi vreau o asumare în plenul Consiliului. Dacă CJ spune că nu chemăm în solidar şi îşi asumă ei răspunderea, atunci spun: Voi aţi votat, eu mă spun votului. Dar voi cere plenului CJ o asumare”, a afirmat Ţurcanu.

de |2014-01-15T14:27:00+00:0015 ianuarie 2014|Local|

Leave A Comment