Portariuc caută bani pentru cofinanţarea viitoarelor proiecte europene

Municipiul Botoșani caută soluții pentru atragerea fondurilor necesare co-finanțării și pre-finanțării proiectelor europene aflate în implementare. În acest sens, Primarul municipiului, Ovidiu Portariuc,  a iniţiat o rundă de consultare cu potenţiale bănci finanţatoare.

Aceste întâlniri au avut rolul de a  înţelege cât mai bine oferta din piaţa financiară, constrângerile existente şi identificarea unor soluţii pentru o structură cât mai bună a împrumutului.

În cadrul întâlnirilor au fost discutate elemente privind maturităţile împrumuturilor, formule de calcul   al dobânzii, costuri estimative, precum şi oferte orientative neangajante.

La întâlnirile cu reprezentanţii Primăriei  au participat reprezentanţi ai CEC Bank, BRD – Groupe Société Générale, UniCredit Tiriac Bank, OTP Bank şi Banca Transilvania şi ai consilierului financiar VMB Partners.

Încercăm să identificăm soluţia de finanţare cât mai eficientă  pentru proiectele noastre de dezvoltare. Este importantă împărţirea echitabilă a efortului investiţional pe o perioadă mai lungă, să nu existe generaţii de sacrificiu. Principiul echităţii în administraţia publică spune că cei ce beneficiază de pe urma unei investiţii ar trebui să-i suporte şi costurile. În acelaşi timp, intenţionăm să  menţinem un serviciu al datoriei scăzut   pentru a avea forţa de cofinanţare pentru perioada 2014-2020. Ne dorim un partener financiar care să înţeleagă nevoile noastre şi să fie alături pentru dezvoltarea oraşului şi pentru întărirea capacităţii noastre financiare. Mulţumim pentru interesul arătat de către băncile participante la discuţii în această perioadă când banii nu sunt uşor de obţinut ”, a declarat Ovidiu Portariuc.

de |2013-04-30T07:50:17+00:0030 aprilie 2013|Local|

Leave A Comment