Flash-mob organizat de Platforma Civica ACTIUNEA 2012 pentru a marca Unirea Principatelor

Voluntarii si simpatizantii Platformei Civice ACTIUNEA 2012, filiala Botosani vor marca ziua de 24 ianuarie printr-un flash-mob in fata Muzeului Judetean, pe Pietonalul Unirii.

Participantii se vor prinde intr-o hora a unitatii joi, de la ora 17:30 afisand steaguri tricolore si bannere cu mesajul BASARABIA E ROMANIA. Prin intermediul acestui flash-mob, ei vor reaminti semnificatia Unirii din 1859 si vor semnala necesitatea reintregirii nationale, prin unirea Romaniei cu Republica Moldova.

Activistii se vor indrepta apoi spre Inspectoratul de Politie Judetean Botosani unde, in fata bustului lui Al. I. Cuza va avea loc o depunere de coroane. Intrucat nicio autoritate a statului nu a anuntat organizarea vreunei depuneri de coroane, invitam toate institutiile doritoare sa depuna o coroana de flori in cinstea momentului Micii Uniri alaturi de membrii si simpatizanții Platformei Civice Actiunea 2012.

De asemenea, unionistii vor organiza și participa la manifestații similare dedicate zilei de 24 ianuarie, în orașe precum Pitești, Petrosani, Alba Iulia, Timișoara, Brasov, Sibiu, Mures, Craiova, Bals, Iasi și Bucuresti.

Mica Unire va fi marcata si la Chisinau, zeci de membri si simpatizanti ai Platformei vor marca acest eveniment de la ora 17:30, in Piata Unirii Principatelor Romane din Chisinau. Organizatorii au declarat ca aceasta actiune are drept scop reamintirea necesitatii Unirii din 1859, punerea in valoare a adevarului istoric si, paralel, atragerea atentiei organelor abilitate asupra necesitatii de a pastra si renova spatiul denumit “Piata Unirii Principatelor” din Chisinau.

de |2013-01-24T07:48:19+00:0024 ianuarie 2013|Local|

Leave A Comment