Aproximativ o sută de persoane deszăpezite de poliţiştii de frontieră. Vezi foto!

În ultimele 24 de ore, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au venit în sprijinul cetăţenilor, intervenind pentru deszăpezirea a 20 de autovehicule în care se aflau 92 de persoane blocate în zăpadă  în  zona de frontieră.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca au intervenit în data de 12 decembrie 2012, în jurul orelor 13.00 pentru a scoate din zăpadă un microbuz şcolar în care se aflau 19 copii împreună cu şoferul microbuzului. Cele 20 de persoane trebuiau să ajungă în localitatea Ripiceni, însă autovehiculul in care se aflau a rămas blocat în zăpadă. Microbuzul a fost tractat cu ajutorul a două speciale Iveco până în parcarea liceului din Ştefăneşti, unde a rămas până la deblocarea drumului.

Pe timpul deplasării dinspre Ripiceni spre Ştefăneşti, cele două autospeciale ale poliţiei de frontieră au intervenit pentru a scoate din zăpadă încă două autoturisme în care se aflau şase persoane, care au fost direcţionate către oraşul Ştefăneşti.

În aceeaşi zi, în jurul orelor 16.00, poliţiştii de frontieră de la SPF Româneşti au intervenit pentru a evacua dintr-un microbuz şcolar 25 de copii. Aceştia se deplasau spre domiciliu, dinspre Ştefăneşti spre Santa Mare, însă microbuzul a rămas blocat în zăpadă. Cei 25 de copii au fost condusi şi cazaţi la sediul SPF Româneşti.

În zona localităţii Româneşti, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru deblocarea unui alt microbuz şcolar, în care nu se aflau copii, care a rămas blocat în zăpadă în timp ce se deplasa spre Santa Mare. Un alt echipaj format din poliţişti de frontieră de la SPF Româneşti, împreună cu poliţişti şi reprezentanţi ai SDN au acţionat în Ştefăneşti pentru deblocarea unui autoturism în care se aflau trei persoane, reuşind aducerea acestora în oraşul Ştefăneşti.

În aceeaşi seară, în jurul orelor 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Botoşani au intervenit la ieşirea din Botoşani, în localitatea Baisa, pentru a deszăpezi o autospecială transport valori, în care se aflau 3 persoane. Autospeciala şi cei 3 agenţi au fost adăpostiţi la sediul STPF Botoşani.

La solicitarea prefectului judeţului Botoşani, între orele 22.00-04.30 poliţiştii de frontieră botoşăneni au intervenit pentru a scoate din zăpadă două autovehicule cu 3 persoane rămase înzăpezite în apropierea localităţii Unţeni.

 

de |2012-12-13T11:50:05+00:0013 decembrie 2012|Local|

Leave A Comment