Candidații PRM semnează Pactul pentru Basarabia

Candidaţii pentru Parlament ai Partidului Romania Mare din municipiul Botoşani au semnat astăzi Pactul pentru Basarabia, pact ce reprezintă un angajament și un set de măsuri concrete care vor fi implementate pentru reunirea celor doua state românești, România și Republica Moldova.

El cuprinde nouăsprezece puncte privitoare la asumarea publică a necesității reîntregirii, îmbunătățirea cadrului legislativ, integrarea sistemului economic, servirea interesului național de către instituțiile statului, prevederi speciale privind cultura și educația românilor.

Pactul pentru Basarabia este inițiat și susținut de Platforma Civică Acțiunea 2012, o coaliţie de peste 30 de ONG-uri care militează pentru unirea celor două state româneşti – România și Republica Moldova, ce reunește circa 15 000 de voluntari de pe ambele maluri ale Prutului direct implicaţi în campaniile de promovare a acestei cauze.

Semnatarii PRM, Huțul Florin, colegiu 1 Dorohoi Flamânzi, Stolniceanu Sergiu, colegiu 2 Botoșani – candidați la Senat si Ciobanu Bogdan colegiul 1 Flamânzi, Bolea Maria colegiul 4 Darabani, Frunzete Ioan colegiul 6 Botoșani, Grigoraș Petru colegiul 3 Săveni, Osețchi Vladimir colegiul 2 Dorohoi– candidaţi la Camera Deputaţilor, susţin în totalitate acest document.

”Basarabia e România, iar noi candidații PRM considerăm că este obligația noastră să luptăm pentru îndeplinirea acestui ideal a națiunii românești, astfel semnăm cu inima deschisă, cu toții, acest pact și ne asumăm public și deschis că vom realiza cele nouăsprece prevederi ale pactului” a declarat unul din candidații PRM.

”Unirea celor doua țări românești ar trebui sa fie prioritate națională a tuturor politicienilor, astfel sperăm că și alți candidați pentru Parlament să își asume și să semneze acest pact. Consider că  cei de la PRM au făcut un adevărat gest de solidaritate pentru românii din Basarabia” a declarat un reprezentant al Platformei Civice Acțiunea 2012.

de |2012-11-18T12:49:34+02:0018 noiembrie 2012|Local|

Leave A Comment