Abatoarele pot cumpăra din nou porci din gospodăriile ţărăneşti

Porcii pot fi cumpăraţi din nou de abatoare de la gospodăriile ţărăneşti, iar carnea de porc provenită de la crescătorii individuali va fi destinată doar consumului intern al României, fără a putea fi exportată. Anunţul a fost făcut de Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. Acesta a declarat că proiectul legislativ a fost publicat pe site-ul Administraţiei Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, unde preşedinte este fratele său, Mihai Ţurcanu.

„Până acum oamenii creşteau porci şi nu aveau unde să-i vândă. Eu îi anunţ pe oamenii de la ţară din judeţul Botoşani că de la sfârşitul lunii viitoare vor putea să-şi vândă din nou porcii la abatoare. Asta înseamnă o schimbare în bine pentru ei pentru că vor putea să-şi valorifice munca”, a declarat Florin Ţurcanu.

Mihai Ţurcanu, preşedintele ANSVSA, a confirmat informaţia şi a precizat că proiectul de modificare a legislaţiei este publicat pe site-ul instituţiei şi intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării.

de |2012-07-26T08:51:56+00:0026 iulie 2012|Local|

Leave A Comment