Primarul din Mihai Eminescu condamnat la doi ani cu suspendare

Primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireada (PNL), este condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare după ce Curtea de Apel Cluj a  respins recursul său asupra unei sentinţe pronunţate de Judecătoria Baia Mare. Magistraţii clujeni i-au respins recursul ca „nefondat”.

„Nu mi s-a comunicat nimic oficial şi nici pe portalul instanţei nu era afişat nimic. Din câte ştiu, nu mi se interzice dreptul de a candida. Este o făcătură politică şi această condamnare nu-mi face altceva decît să-mi crească cota în sondaje. O să câştig Primăria Mihai Eminescu cu cel puţin 70%.”, a spus Verginel Gireadă.

Conform sondajelor de opinie, Verginel Gireadă ar ieși din nou primar, cu un procent de 75%.

În aceeaşi cauză, fostul secretar al comunei Mihai Eminescu, s-a ales cu o pedeapsă mai mare, respectiv trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, judecătorii clujeni adăugând un spor de un an la condamnarea iniţială. Întrucât sentinţa este definitivă, aceştia nu mai pot contesta decizia.

Verginel Gireadă şi fostul secretar al comunei, Mircea Onofrei, au fost daţi în judecată de Zorel Chiriac, care s-a plâns că titlul de proprietate i-a fost modificat nejustificat şi că terenul pe care îl deţinea a ajuns în proprietatea primarului.

Procesul a început la Botoşani, dar Verginel Gireadă a cerut strămutarea lui la o altă instanţă, astfel încât acesta s-a judecat la Baia Mare.

Dosarul înregistrat pe 26 mai 2010 a fost soluţionat pe 1 decembrie 2011 de Judecătoria Baia Mare, iar Gireadă a primit doi ani de închisoare cu suspendare pentru   abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice si  fals intelectual.

de |2012-04-09T10:27:28+00:005 aprilie 2012|Local, Politica, Social|

3 Comments

 1. vasile 5 aprilie 2012 at 16:56 - Reply

  Se vede ca este o facatura politica. Merita sa fie primar in continuare.

 2. cichician 6 aprilie 2012 at 12:09 - Reply

  „Verginel Gireadă şi fostul secretar al comunei, Mircea Onofrei, au fost daţi în judecată de Zorel Chiriac,”

  Am impresia ca pe la Mihai Eminescu se cam bea cam multa tuica de sfecla!!!Cat de beat sau cat de prost trebuie sa fii ca sa-i pui lu’ fiitu numele Verginel sau Zorel???Se supara moldovenii cand le spui ca-s……..

 3. cetatean al comunei Mihai Eminescu 6 aprilie 2012 at 21:52 - Reply

  Da … asa e, dupa mintea ta diabolica si imbacsita de prostie , Mihai Eminescu a trait in coma alcoolica .De aia a ajuns poet national….. si apropo daca tot da inteligenta pe dinafara- Mihai Eminescu e numele poetului national , in numele careia comuna ii poarta numele. repet-comuna, restul sunt sate Ipotesti, Cervicesti, etc…. asa ca prost si incult esti tu ,cat despre moldoveni sa enumeram cateva nume: Eminescu, Creanga, G Enescu….ce zici…are Moldova cu ce se lauda

Leave A Comment