Primăria Botoşani amână investiţiile în stadionul municipal

Primăria va aloca bani pentru continuarea investiţiilor la stadionul Municipal în funcţie de evoluţia echipei FC Botoşani în returul campionatului. Dacă va reuşi promovarea în liga I se vor aloca fonduri pentru modernizarea vestiarelor şi a peluzei Nord.

„Am aprobat bugetul pe 2012 fără investiţii semnificative în bazele sportive. De câte ori vom avea ocazia, vom face rectificări pozitive ale bugetului local şi astfel putem aloca bani pentru continuarea investiţiilor de la bugetul local. La nivelul în care joacă echipa în momentul de faţă condiţiile sunt foarte bune. Avem un teren impecabil pe stadionul Municipal, sunt două terenuri de pregătire foarte bune. A rămas o bucată de peluză neamenajată la stadionul Municipal. Să avem noi 6000 de spectatori la fiecare meci şi cu siguranţă vom moderniza şi această peluză. Dacă promovăm în liga I va fi un an de graţie după care te obligă să ai teren încălzit, stadionul acoperit în proporţie de 30-40%, vestiare moderne, nocturnă, a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Federaţia Română de Fotbal a primit de la UEFA trei milioane de euro pentru a investi în stadioanele de liga a II-a. Cornel Şfaiţer, membru în Comitateul Executiv al FRF spune că vor fi 21 de cluburi din eşalonul secund care vor primi banidar numai în anumite condiţii.

Am avut discuţii cu reprezentanţii cluburilor de liga a II-a după care am propus preşedintelui Mircea Sandu să căutăm o soluţie pentru a moderniza bazele sportive. Domnul preşedinte a reuşit să obţină de la UEFA trei milioane de euro pentru modernizarea a circa 21-22 de stadioane din liga a II-a. Practic, Federaţia Română de Fotbal va da 140.000 de euro iar clubul sau primăria trebuie să tot cu 140.000 de euro. Până pe data de 10 martie se depune documentaţia iar de la 1 august vor începe efectiv lucrările, cu termen de finalizare de şase luni. Vom depune şi noi un proiect pentru reabilitarea peluzei Nord a stadionului Municipal iar dacă vor mai fi bani vom încerca să obţinem încă o finanţare pentru modernizarea vestiarelor”, a spus Cornel Şfaiţer.

Viceprimarul Florin Ghiorghiţă spune că acest ajutor de la Federaţia Română de Fotbal este unul important şi astfel autorităţile locale vor fi încurajate să investească în baze sportive.

Ar fi extraordinar să vină 140.000 de euro de la Federaţia Română de Fotbal. Noi oricum aveam în plan să continuăm investiţiile la stadion. Putem oricând să facem o rectificare bugetară şi să alocăm 140.000 de euro pentru a continua investiţiile. Consider că este în primul rând un stimulent pentru autorităţile locale. Voi discuta cu Cornel Şfaiţer pentru a stabili care investiţie este prioritară. Poate fi reabilitată şi acoperită peluza Nord, poate fi montată o instalaţie de nocturnă. Sunt multe investiţii care trebuie făcute în stadionul Municipal”, a spus viceprimarul Florin Ghiorghiţă.


de |2012-03-07T08:50:31+00:006 martie 2012|Sport|

Leave A Comment