Mitropolia Moldovei este cea mai bogată din ţară

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei este instituţia subordonată a Patriarhiei Române care a adus anul trecut cel mai mare profit la „cutia milei”. Conform raportărilor financiare pentru anul fiscal 2010, în Moldova credinţa a reprezentat o „afacere” de nu mai puţin de 48,4 de milioane de lei. Un clasament realizat de revista Capital arată că anul trecut Patriarhia Română a declarat venituri de 68,6 milioane de lei şi un profit de 7,3 milioane de lei.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei nu s-a lăsat nici ea mai prejos. A raportat venituri totale de 48,4 milioane de lei şi un profit de 4,7 milioane. Conform raportărilor financiare de pe site-ul Ministerului de Finanţe, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a avut şi în anul 2009 un profit de 1,52 milioane de lei, în condiţiile în care la începutul perioadei prognozase un profit de doar 12.762 de lei. La capitolul pierderi, Mitropolia nu a înregistrat, însă, niciun leu.

Printre cele mai cunoscute afaceri ale Mitropoliei se numără Spitalul Providenţa, Şcoala Varlaam Mitropolitul, Centrul de Pelerinaj „Sf. Parascheva”, Centrul de Conferinţe Providenţa sau Magazinul MMB de unde slujitorii Bisericii dar şi orice credincios poate cumpăra obiecte de uz liturgic, cărţi şi acatiste la preţuri destul de piperate.

Pe lângă aceste afaceri, Mitropolia mai deţine şi suprafeţe impresionante de teren în zona Moldovei, organizând regulat licitaţii de vânzare de masă lemnoasă.

de |2011-12-11T21:36:23+00:0012 decembrie 2011|Local, Social|

2 Comments

  1. Tony 13 decembrie 2011 at 02:39 - Reply

    Nu e nici o noutate acest lucru..Uitativa in arhive si vedeti ce venituri si ce putere avea biserica inainte de Gheorghiu Dej.Parerea mea este ca aici uitati, sau omiteti intentionat sa spuneti cate centre sociale si cati oameni amarati ajuta Mitropolia Moldovei si Bucovinei.

  2. stefania 13 decembrie 2011 at 08:38 - Reply

    citi???…concret…citi?

Leave A Comment