Alcoolisti arestati! Vezi video!

O retea de contrabandisti cu alcool a fost destructurata de catre procurorii Parchetului de pe langa Trbunalul Botosani si ofiteri ai IPJ Botosani.
Descinderile, au avut loc joi, in 12 locuri din judetele Botosani, Maramures si Neamt, unde au fost efectuate perchezitii si controale economico-financiare la depozite, spatii comerciale si locuinte.

Au fost vizate 12 persoane, suspectate de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si producerea sau detinerea si comercializarea de produse accizabile (bauturi alcoolice – rom si vodca).

Potrivit anchetatorilor, in perioada decembrie 2010 – iunie 2011, suspectii au achizitionat alcool etilic, disimulat in produse neaccizabile, de tipul Dilusol, SIrox si Bioambient, de la o societate comerciala din Baia Mare, pe care l-au folosit la producerea bauturilor alcoolice si care a fost ulterior valorificat cu incalcarea legislatiei financiar-fiscale. ”Aveau instalatie empirica, cu butoaie si furtune, cumparau apa plata de la Plus, scoteau un litru si bagau alcool, urmand a fi vandut in baruri la tara, sau chiar din portbagajul masinii” a declarat Cristian Popovici prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.

In urma descinderilor, au fost retinuti, pentru 24 de ore, patru suspecti. Este vorba despre M. Ionel (48 de ani) din Roman, Cristian Visan(35 de ani), Palii Florin Daniel(37 de ani) si Ababei Cristian Ilie (27 de ani), toti trei din orasul Bucecea, judetul Botosani.
Visan Cristian a mai fost arestat pentru evaziune cu alcool, deasemenea, exista si o condamnare cu suspendare pentru aceleasi infractiuni.
Prin producerea,detinerea si comercializarea in afara antrepozitului fiscal a cantitatii totale estimate la 70.000 litri bauturi spirtoase , s-a cauzat un prejudiciu de 400.000 lei bugetului consolidat al statului.

 

de |2012-01-04T14:25:14+03:001 iulie 2011|Foto & Video, Galerii VIDEO|

Leave A Comment